Everton 1-2 Manchester United

Igazi FA-kupa elõdöntõt láthattunk, a United Fellaini és Martial góljaival bejutott a sorozat döntõjébe. De Gea büntetõt fogott!


Elõdöntõhöz méltó hangulatban indult a találkozó, aminek a 4. percében közel járt a vezetés megszerzéséhez a manchesteri csapat. Anthony Martial négy védõt bolondított meg, de lövésébe Stones beleért, így szögletre ment a labda.

 

Egy perccel késõbb Lukaku került hatalmas helyzetbe, a kapus kirúgása után Fosu-Mensah elszámolta a labda ívét, a belga csatár kapura tört, kicselezte De Geát, de kicsit kisodródott, így a labdát sem tudta tökéletesen megrúgni, ráadásul a kapu torkában Rooney is menteni tudott. 

 

Tíz perc sem telt el, amikor Rooney baloldali szabadrúgását követõen Rojo csúsztatott nem sokkal a kapu mellé.

 

A 11. percben Lingard és Rashford nagyszerûen játszott össze sarokkal, a csatár lövõhelyzetbe került, de próbálkozását blokkolta a védelem. Szinte pillanatokkal késõbb Rooney adott óriási passzt a védõk között kiugró Lingardnak, a szélsõ 5 méterrõl kapusba lõtt, Joel nagyon jól zárta a szöget.

 

Az elsõ 20 percben egyértelmûen Louis van Gaal csapata játszott jobban és ez nem változott a továbbiakban sem, hiszen újabb nagy lehetõség adódott Joel kapuja elõtt. Lingard csodás labdával ugratta ki Martialt, a francia azonban 12 méterrõl csúnyán kapu fölé bombázott.

 

Rashford is lehetõséghez jutott, de Fellaini fejesét követõen a fiatal csatár gyengén lõtt kapura, így Joel könnyedén felszedte a labdát.

 

A 34. percben végre megtört a jég, gólt szerzett a United. A bal szélen Martial iramodott meg, egészen az alapvonalig futott, ahonnan okosan gurított középre Fellaini felé, aki hét méterrõl a rövidbe lõtt, 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 

 

A kapott gól után Martinez kicsit feljebb küldte csapatát, de egyik liverpooli játékos sem okozott komoly gondot a manchesteri védelemnek.

 

A United megérdemelten szerzett vezetést és nyugodtabban mehetett az öltözõbe.

 

Talán túlságosan is megnyugodott a manchesteri csapat, hiszen a második játékrészt az Everton kezdte jobban. Sokkal támadóbb felfogásban lépett pályára Martinez együttese, aminek tíz perc után meg is lett az eredménye...gondolhatták a liverpooliak szurkolói, miután Fosu-Mensah becsúszása után Barkley elesett a büntetõterületen belül és Taylor játékvezetõ tizenegyest ítélt. Lukaku végezte el a büntetõt, ám De Gea nagyszerûen hárított, maradt az 1-0.

 

 

Percekkel késõbb Lukaku ismét próbálkozhatott, majd Barkley is lõtt, De Gea azonban mindkét esetben a helyén volt. 

 

Egyórányi játék után Van Gaal jobbnak látta lehozni Fosu-Mensát, helyére Antonio Valencia állt be.

 

A 65. percben tetszetõs manchesteri támadás zajlott, Rashford és Martial összjátéka után Fellaini érkezett kapu elõtt, lövésébe Jagielka ért bele, így elhalt a támadás. A visszajátszásból látszódott igazán, hogy Jagielka kézzel hárított, elmaradt a tizenegyes.

 

Roberto Martinez is cserélt, Lennon helyett beküldte Deulofeut. Ez a csere nagyon jó húzás volt, a fiatal szélsõvel sokkal lendületesebbé vált az Everton

 

A 75. percben épp Deulofeu adott gólpasszt, ám a gólt nem csapattárs, hanem Smalling lõtte. A védõ nagyon sután ért a labdába, így jutott a hálóba a játékszer, 1-1.

 

Az egyenlítés után már inkább kontrákra építettek a kékek, két alkalommal hatalmas esélyük is volt a vezetés megszerzésére. Elõbb De Gea védett elképesztõen nagyot, majd Fellaini a semmibõl érkezve blokkolta combbal Lukaku lövését.

 

Hat perc volt hátra, amikor Martial sarokkal vette át a labdát az oldalvonal mellett, megiramodott, középre adta a labdát, de Lingard lemaradt a beadásról.

 

Van Gaal ismét cserélt, Fellaini helyett Herrera került a pályára, aminek meg is lett az eredménye. A három perces ráadás utolsó másodperceiben a baszk játékos Jagielka mellõl passzolt Martialhoz, aki nagy helyzetbe került és nagyon fontos gólt szerzett 14 méterrõl.

 

 

Egy nagyszerû hangulatú, igazi kupaelõdöntõt láthatott a közönség, mindkét csapat jól játszott, de a United az egész meccset tekintve jobb volt és megérdemelten jutott be az FA-kupa döntõjébe.

 


FA-kupa, elõdöntõ
Everton 1-2 Manchester United
Wembley

 

Vezette: Anthony Taylor

 

 

Everton: Joel, Baines, Gibson(Mirallas 93'), Stones, Jagielka, Lennon(Deulofeu 70.), Cleverley, McCarthy, Besic, Barkley, Lukaku
Nem használt cserék:  Howard, Hibbert, Oviedo, Osman, Pennington.

 

United: De Gea, Fosu-Mensah(Valencia 61.), Smalling, Blind, Rojo, Carrick, Fellaini(Herrera 87.), Lingard, Rooney, Martial, Rashford
Nem használt cserék:  Romero, Darmian, Mata, Schneiderlin, Memphis

 

Gólszerzõ: Smalling 75' (öngól) illetve Fellaini 34', Martial 93'

 

Sárga lap: Barkley illetve Rooney, Herrera, Martial

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!