Van Gaal véleménye az elõdöntõrõl

Louis van Gaal az Everton elleni kupasikert követõen az MUTV-nek, a BBC-nek is nyilatkozott, valamint a találkozót követõ sajtótájékoztatóján is válaszolt a riporterek kérdéseire. Nyilatkozatainak fontosabb pontjaiból szemezgethettek...


Gondolatok a mérkõzésrõl
Fantasztikus, ha látod az örömet a játékosok szemében. És a szurkolókéban is, mert szerintem megérdemeltük a döntõt. Az elsõ játékrészben mi voltunk a jobbak és sok helyzetünk volt - jóval korábban lezárhattuk volna az összecsapást. Semleges szurkolók számára izgalmas meccs volt ez és szerencsések voltunk, hogy betaláltunk az utolsó percben, de megérdemelten gyõztünk. Smallingnak mondtam, szerencsés srác, mert immár mosolyoghatunk! Nagyon jó találkozón van túl. Mindkét csapat nagy szenvedéllyel játszott és gyõzni akart, így nagyon örülök, hogy mi lettünk a gyõztesek.

 

Egy elõdöntõ adta nyomásról
Úgy vélem, az Evertonon is volt nyomás. Szerintem a holnapi elõdöntõben is minden egyes játékos számára nagy lesz a nyomás, mert mindannyian szeretnének a döntõben szerepelni, így ez számomra mindig ugyanolyan. Ez nem különbözik a többitõl.

 

A döntõ gólt szerzõ Martialról
Az elsõ félidõben is gólt szerezhetett volna, ugyanilyen helyzetben volt, így a szünetben azt mondtam neki, laposan a sarok felé tüzeljen - és õ megtette! Fantasztikus befejezés volt. Szerintem a jövõben még jobb lehet, mert rengeteg dologban javul még és javulni is fog. Csak edzésekkel és meccsekkel tudsz fejlõdni. Tehát ha egy magasabb szinten játszol, akkor fejlõdsz. Amikor idõsebbé válsz, tudod, hogy minden megismétlõdik majd. És akkor már lesz tapasztalatod és adott szituációban sokkal jobban tudsz dönteni, mint korábban.

 

 

Martial lehet olyan, mint Cole vagy Van Nistelrooy?
Nem hiszem, hogy õ csatár, sokkal inkább szélsõ, talán majd a jövõben más lesz. De nem hinném, mert más típusú játékos, mint Van Nistelrooy vagy más United csatár.

 

A gólt szerzõ Fellainirõl
Fellaini az a játékos, aki mindig azt akarja hozni, amit megbeszéltünk és ezt kedvelem. Ráadásul pontrúgásoknál is jó - saját vagy ellenfél pontrúgásainál is - mert segíteni tud nekünk, hiszen alacsony csapatunk van.

 

David de Geáról
Pénteken volt olyan rész az edzésünkön, amikor büntetõket lõttünk. Húsz tizenegyest lõttünk - Sergio Romero megfogott egyet, David de Gea egyet sem. De a mai volt a legfontosabb!

 

Wayne Rooney a középpályán maradhat?
Jelenleg Rashford nagyon jó munkát végez csatárként és Wayne többet tehet a csapatért a középpályán. Nagyszerû Rooney-t láttam ma a középpályán. Nem most játszott elõször ott. Tavaly is szerepelt ott, majd a kollégái azt mondták, csatárként kellene játszania. Talán emlékszik még erre?

 

Egy FA-kupa döntõ adta lehetõségrõl
Nagyon szeretem, mert játékosként, menedzserként, szakmai stábtagként mindent megteszel, hogy címet nyerj, mi pedig nagyon közel állunk ehhez.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!