Herrera: De Gea emberfeletti

Ander Herrera bátran állítja, hogy csapat- és honfitársa, David de Gea a világ legjobb kapusa, melynek ékes bizonyítéka, hogy a szombati FA-kupa elõdöntõben ismét csapata egyik legjobbja volt a pályán az Everton elleni találkozón.


Herrera a 87. percben állt be a mérkõzésen és a 93. percben gólpasszt adott Anthony Martialnak, mely találat a United FA-kupa döntõjébe jutását jelentette, miután De Gea megfogta Romelu Lukaku büntetõjét a 2. félidõ elején.

 

 

A spanyol hálóõr ezzel újabb lépést tett az év legjobb játékosa cím felé, mely esetleges elnyerésével rekordot állítana fel, mivel zsinórban 3. éve õ lehetne a legjobb Vörös Ördög. Herrera pedig biztos benne, hogy De Gea a világ legjobbjainak szûk elitjébe tartozik.

 

"Mit mondhatnék? Lehet csupán elfogult vagyok, de szerintem õ a világ legjobb kapusa. Ezt mindenki tudja Angliában, bár a világ többi részén lehet mást gondolnak még errõl, de nem értek velük egyet. Ha sikerül kupákat és címeket nyernünk, akkor onnantól viszont mindenki ezt fogja gondolni róla."

 

"David egy különleges tehetség. Ilyen tehetséggel és képességekkel születni isteni szerencse. A többieknek pedig keményen kell dolgozni, hogy ilyenné válhassanak, vagy hogy a közelébe érhessenek. Amit nagyon szeretek benne az az, hogy hihetetlenül nyugodt és két lábbal jár a földön. Nincsenek hatással rá a külsõ tényezõk, nem változtatják meg emberi mivoltában. Biztos vagyok benne, hogy nem csupán Spanyolország, de a világ legjobbja is posztján."

 

Mindamellett, hogy honfitársát dícsérte, Herrera rámutatott arra is, hogy a United mint csapat is egyre jobban muzsikál. De nem szabad elfeledkezni az elkövetkezõ hetek kihívásairól sem.

 

"Ha visszatekintünk a szezonra, akkor láthatjuk, hogy a védelmünk nagyon jól muzsikált. Chris és Daley fantasztikus munkát végeznek a védelem közepén. Fantasztikus a csapatszellem, ami megmutatkozik abban, hogy a csapat többi része is kiveszi szerepét a védekezésbõl, illetve egyre több lehetõséget tudunk kidolgozni a támadásokban is. Anthony, Jesse, Marcus és Juan fantasztikus játékosok. Egyre jobban megértik egymást elöl, ami megmutatkozik a kialakított helyzetek számában is."

 

"Én is szeretnék két lábbal a földön maradni. Fantasztikus csapat vagyunk és ezt az elõttünk álló találkozókon is meg kell mutatnunk, kezdve a Leicester elleni bajnokival a sort, mejd folytatva a Norwich ellen is. Elõbbi a bajnoki címért, utóbbi a kiesés ellen küzd. Úgy érzem, hogy van okunk az optimizmusra, mert a fiatal és a tapasztalt játékosok megfelelõ rotálása megvan a csapatnál és büszkén mondhatom, hogy én is ide tartozom."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!