Rooney egy FA-kupa sikerre vágyik

Wayne Rooney készen áll elsõ FA-kupa sikerére, amely még hiányzik dicsõség csarnokából, miután 2-1-re sikerült legyõzniük az Evertont vasárnap a kiírás elsõ elõdöntõjében.


A Vörös Ördögök csapatkapitánya középpályásként lépett pályára korábbi csapata ellen és igen magabiztosan teljesített, viszont Fellaini és Martial utolsó pillanatban szerzett góljai is kellettek ahhoz, hogy a gárda 19. FA-kupa döntõjére készülhessen.

 

Ez az egyetlen trófea, melyet Rooney még nem tudhat magáénak, de a 30 éves angol kiválóság szerint ezen hiány pótlására a májusi döntõben nagy esélyük lesz - Louis van Gaal szemszögébõl nézve a dolgokat a végsõ ellenfelük a Crystal Palace vagy a Watford lesz - ez pedig nagyszerû variációs lehetõségeket kínál számukra.

 

"Már kétszer volt alkalmam FA-kupa döntõt játszani, azonban mindkétszer vereséget szenvedtünk" - mondta Rooney.


 

"Ez az a kupa, melyet még nem volt szerencsém elhódítani, de a mostani egy nagyszerû lehetõség számunkra. Bárkivel is játszunk majd a döntõben, biztos vagyok benne, hogy mindent meg fog tenni a gyõzelemért. [szerk.: azóta lejátszották a mérkõzést és az ellenfél a Crystal Palace lesz.] Úgy gondolom, hogy a szurkolóknak tartozunk ennyivel - kijönnek a Wembley-be megnézni egy kupadöntõt, ezért a legjobb formánkat kell hoznunk a pályán."

 

"Úgy gondolom ez egy nagy esély számunkra. Sok fiatal és új játékos van már az öltözõnkben, szóval ez egy nagy nap lesz nekünk és remélem, hogy ez talán valami különleges dolognak a kezdete is lehet."

 

A drámai véget érõ találkozó a Wembley-ben frenetikus hangulatot teremtett, abszolút kétesélyes küzdelem volt, de Rooney szerint, aki a középpályán segített a csapatnak, megbírkóztak a Stolverkosok okozta nyomással, ami a második félidõben érezhetõbb volt.


 

"Úgy gondolom, hogy természetes, mikor belebonyolódsz a játékba, hiszen több dologra kell figyelned azon a pozíción" - folytatta a Vörös Ördögök kapitánya.

 

"Úgy próbáltam játszani, ahogy a legjobbnak tartottam és úgy láttam mûködik, velem és Michael-lel [Carrick] nagyobb a tapasztalatunk ezen a poszton. Próbáltuk csendesíteni a játékot, amikor kellett, fõleg az egyenlítés után, élvezetes volt számomra."

 

"Úgy hiszem, hogy azokon a meccseken, amiken játszok - tudom 30 éves vagyok - megpróbálok segíteni a többieknek és próbálom élvezni a játékot, ez az, amit szeretnék."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!