Fosu-Mensah tanul a tapsztaltakból

Tim Fosu-Mensah elárulta, 'különleges' élmény volt a Manchester United szombati, Everton elleni FA-kupa elõdöntõjének részese lenni a Wembleyben.


Természetesen az a nap másként is végzõdhetett volna a védõ, és a Vörös Ördögök számára, miután pont Fosu-Mensah büntetõterületen belül elkövetett Ross Barkley elleni szabálytalansága után ítéltek büntetõt az Evertonnak. David de Gea hárította a tizenegyest, amelyért minden társától begyûjtötte a búbolásokat, de különösen ifjú holland csapattársától, aki ezen kívül ismételten tanúbizonyságot adott képességeirõl.

 

A ManUtd.com-nak a mérkõzést követõen nyilatkozó bekk még teljesen az események hatása alatt állt, és elmondta, reméli, hogy építeni tud azokra a hónapokra, amik során beverekedte magát a Manchester United felnõtt csapatába.

 

"Különleges volt. Hatalmas stadion, nagyszerû hangulattal. Különleges volt itt játszani" - mondta boldogan, amikor az elõdöntõ eseményeinek összefoglalására kérték.

 

"Izgalmas hetek állnak mögöttem, de még nagyon sok mindent kell tanulnom, így erre is törekszem. Folyamatosan tanulnom és fejlõdnöm kell, hogy játékosként elõrébb léphessek, emellett pedig kemény edzésmunkára is szükség van."

 

 

Fosu-Mensah az utóbbi idõben hathatósan közremûködött abban, hogy a Vörös Ördögök a kapott gól nélküli mérkõzések tabelláján az élre kúszott, amely kapcsán elismerõen beszélt a Smalling és Blind alkotta belsõ védõpárosról, illetve a folyamatosan parádés teljesítményekkel elõrukkoló David de Gea-ról.

 

"Chris és Daley nagyszerûen kommunikálnak velem. Mindenki nagyszerû a védelemben, ahogy természetesen David is. Õ egy klasszis kapus, aki szombaton is megmentett minket" - tette hozzá.

 

"Láthatjuk, milyen jó kapcsolat alakult ki Chris és Daley között, nagyszerû párost alkotnak."

 

"Élvezem, hogy a védelem szélén játszhatok, de bárhol, ahol a menedzser bevet, szívesen szereplek. Mindenhol a lehetõ legkeményebben, és legjobb tudásom szerint játszok."

 

Jesse Lingard a londoni elõdöntõt megelõzõen arról a félelem nélküli játékról beszélt, amely õt, Fosu-Mensaht, Anthony Martialt és Marcus Rashfordot jellemezte a szezonban. Csapattársa egyetért ezzel, de hozzáteszi, hogy a tapasztaltabb csapattársak támogatása nélkülözhetetlen volt.

 

"Az önbizalomról szól minden, de szerintem mindannyian azon vagyunk, hogy azt tegyük, amit mindig is szoktunk és csak a futballra koncentrálunk" - folytatta Fosu-Mensah.

 

"Keményen dolgozunk, én is, és szeretnék rengeteget tanulni. Nyitott vagyok, hogy sokat tanuljak. Minden tõlem telhetõt megteszek, hallgatok az edzõmre és az olyan idõsebb játékosokra, mint Wayne, Carras, Chris és Daley. Mindannyiukra nagyon szoktam figyelni, és próbálom felhasználni a tanácsaikat."

 

"Sokat segítenek a tapasztaltabb társaim abban, mit hogyan tegyek a pályán, hova helyezkedjek, és más dolgokban is. Ez nagyon sokat jelent számomra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!