Manchester United 1-1 Leicester City

Az egyik oldalon elmaradt a bajnokavatás, míg a másikon a felzárkózás - a United elsõ félidei játéka ígéretes volt, de sokkal több pozitívum nem található.


Jól indult a meccs a hazaiak számára, ahogy az várható volt, a Unitednél sokkal többet volt a labda és támadóbb mentalitásban lépett is fel Louis van Gaal csapata. 

 

Nyolc percet sem kellett várni, máris elõnyben volt a Manchester. Antonio Valencia remek beadását Anthony Martial értékesítette, Schmeichel tehetetlen volt a helyzetnél, 1-0!

 

 

Négy perccel késõbb Mahrez beadását Okazaki bólintotta kapu fölé, majd Marouane Fellaini elõkészítése után Jesse Lingard lapos lövését szedte ki a bal alsó elõl Schmeichel.

 

Tíz percet sem játszott hátrányban a Leicester, egy szabadrúgást ívelt fel a vendégcsapat, Morgan megelõzte Marcos Rojót és a kapuba fejelt, kiegyenlítve az eredményt.

 

A bekapott gól nem zavarta meg a Vörös Ördögöket, legalábbis ami a labdabirtoklást és a támadó felállást illeti, szinte kapujuk elé szögezték ellenfelüket, de sokszor vétettek hibákat, amikkel megakadtak a támadások.

 

A félidõ fele telt el, mikor nagyszerû helyrõl végezhetett el szabadrúgást Wayne Rooney, de a csapatkapitány gyenge próbálkozása a sorfalban halt el. Nem sokkal késõbb ismét az angol támadó hibázott, rossz helyre fejelt labdát, amit a vendégek megszereztek, Mahrez Kantéhoz tálalt, a középpályás 15 méterrõl lõtt, de Valencia becsúszva blokkolt.

 

A 31. percben Simpson adta el a játékszert a félpályánál, Lingard csapott le rá, nagy lökdösõdés alakult ki kettejük között, Lingard elesett, Oliver spori továbbot intett.

 

A játékrész vége inkább a vendégeké volt, akik feljebb léptek és többször is eljutottak a hazaiak tizenhatosáig, de sem Drinkwater, sem Morgan nem talált kapuba.

 

Bár a Vörös Ördögök fölényben játszottak, a Leicester talált egy gólt, amire az elsõ félidõben már nem sikerült reagálniuk Lingardéknak. Sajnos sok pontatlansággal játszott a támadó harmadban a manchesteri alakulat, így sok támadás idõ elõtt elhalt.

 

Szünet után a Leicester kezdett jobban és veszélyesebben, de Morgan fejesét David de Gea fogta. A hazaiak a félidõ elsõ negyedórájában szinte még az öltözõben maradtak, nagy fejetlenség uralkodott az elsõ félidei játékhoz képest.

 

Majd mivel a Leicesternek nem volt létfontosságú a gyõzelem, így a találkozó színvonala sokat esett. 

 

Talán ezt is látva, a menedzserek cserélni kezdtek, de a pályára lépõ friss játékosokkal sem lett nagyobb az iram. A vendégek inkább kontrákkal próbálkoztak, de nem sok sikerrel jártak.

 

A 78. percben végre történt valami. Rooney felívelt labdájába Smalling tette bele a fejét, de a játékszer végül a kapufán csattant.

 

Tíz perc volt hátra, amikor veszélyes kontrát vezettek a vendégek, Mahrez iramodott meg, Rooney második hullámban lerántotta Gray-t, de Oliver szerencsére nem látta az esetet, így a csapatkapitány a pályán maradhatott. Nem úgy Danny Drinkwater, aki a 87. percben a csereként beálló Memphis-t rántotta le a tizenhatos vonalán, amiért megkapta második sárgája után a piros lapot. Érdekes, ha szabálytalannak látta az esetet a játékvezetõ - márpedig annak látta - akkor miért nem ítélt büntetõt, csak szabadrúgást?

 

A hazaiak kissé emelték az iramot, hiszen nekik sokkal fontosabb volt a három pont, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, így maradt a döntetlen, ami a vendégeknek sokkal jobb eredmény volt.

 

 


Premier League
Manchester United 1-1 Leicester City
Old Trafford, 75271 nézõ

 

Vezette: Michael Oliver

 

United: De Gea, Valencia, Smalling, Blind, Rojo, Carrick, Fellaini(Herrera 75.), Lingard(Mata 61'), Rooney, Martial, Rashford
Nem használt cserék: Romero, Darmian, Fosu-Mensah, Schneiderlin, Memphis

 

Leicester: Schmeichel, Simpson, Huth, Morgan, Fuchs, Mahrez(King 88'), Kanté, Drinkwater, Schlupp(Albrighton 77.), Okazaki(Gray 67.), Ulloa
Nem használt cserék: King, Amartey, Wasilewski, Chilwell, Schwarzer

 

Gólszerzõ: Martial 8' illetve Morgan 17'

 

Sárga lap: Lingard, Carrick, Rooney illetve Drinkwater

 

Kiállítás: Drinkwater

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!