Van Gaal: Huth eltiltása minket igazol

Louis Van Gaal ismét hangot adott véleményének, miszerint a Manchester Unitednek járt volna a büntetõ Marouane Fellaini és Robert Huth afférját követõen, mely a Leicester elleni bajnokin történt vasárnap.


Fellaini és Huth utólag három meccses eltiltást kaptak a mérkõzésen tanúsított sportszerûtlen magatartásukért, ahol a United 1-1-es döntetlent játszott vasárnap a Leicester elleni Premier League mérkõzésen.

 

Fellaini használta a kezét Huth-tal szemben, miután az meghúzta a haját, az pedig, hogy az FA utólagosan így döntött, igazolja azt, hogy a Unitednek járt volna a pontrúgás, nyilatkozta Van Gaal.

 

 

"Nem is volt lehetõségünk fellebbezni. Ismét elmondom, hogy Fellaini reakciója természetes volt, minden ember így reagált volna. Az, hogy az FA eltiltotta Huth-ot három meccsre, azt jelenti, hogy büntetõt kellett volna kapjunk."

 

"Eléggé lehangoló számunkra, hogy a játékvezetõ nem látta az esetet. Hiszem, hogy Fellaini úgy reagálta le a dolgot, ahogy bárki más tette volna. Jobban is kontrollálhatta volna az indulatait, ez igaz. Azonban, ha valakinek meghúzzák a haját, valószínûleg hasonlóképpen cselekedett volna."

 

Van Gaal szerint mindhárom soron következõ mérkõzését meg kellene nyernie a Vörös Ördögöknek ahhoz, hogy legyen esélyük kvalifikálni magukat a következõ évi Bajnokok Ligája kiírásba.

 

A United négy pontra van lemaradva a Manchester Citytõl, akik jelenleg a negyedik helyen tartózkodnak és a hétvégén az Arsenalt fogadják vendégül. Van Gaal fiai a Norwich otthonába látogatnak szombaton, az azt követõ hétközi fordulón pedig a West Ham csapatával mérkõznek szintén idegenben, míg a szezont otthon zárják az Old Traffordon a Bournemouth ellenfeleként.

 

"Nem adtam a srácoknak extra pihenõt a héten, a múlthéten kaptak három napot, hogy kipihenjék magukat, de ezt nem tehetem meg mindig."

 

"Minden attól függ, hogy reagál erre a csapat. Sokszor megmutattuk már a lelki erõnket, de most zsinórban három meccsen kell gyõzedelmeskednünk. Otthon a második legjobb csapat vagyunk a szezonban, idegenben azonban csak a tizedik helyen szerénykedünk, szóval javítanunk kell ezen a statisztikán a Norwich és a West Ham ellen."

 

 

"Mindig nehéz egy kiesés ellen küzdõ csapat ellen pályára lépni, de ez nem lenne mentség, ha elbuknánk. Meg kell birkóznunk a feladattal, fõleg, hogy az Old Traffordon kikaptunk a Kanáriktól, így keményen kell majd küzdenünk."


Skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!