Norwich City 0-1 Manchester United

Juan Mata góljával nagyon fontos gyõzelmet aratott a csapat a Carrow Roadon, ahol a Kanárik közelebb kerültek a kieséshez, míg a Vörös Ördögök a negyedik helyhez.


Rossz hírrel indult a mérkõzés, hiszen a bemelegítés során Anthony Martial megsérült, helyette Ander Herrera került a kezdõbe.

 

Sajnos a rossz hírek ezzel nem zárultak le. Jól rajtoltak a Kanárik, kontrából kétszer is veszélyeztettek, de míg Redmond beadását a védelem tisztázta, Jerome fejesét már nem tudta, ám David de Gea combbal hárítani tudott.

 

Bõ 10 perc telt el, amikor Matteo Darmian földre került, nagyon szenvedett, fogta a bokáját. Hosszas ápolás után Louis van Gaal cserére kényszerült, az olasz helyett Cameron Borthwick-Jackson folytatta a találkozót.

 

Rendkívül alacsony színvonalon folyt a meccs, mindkét gárda hibák sokaságát vétette, rengetegszer állt a játék a sok szabálytalanság és bedobás miatt.

 

A 29. percig kellett várni arra, hogy végre valamit lássunk a Unitedtõl is. Juan Mata szögletét Chris Smalling bólintotta kapu fölé, egy perccel késõbb pedig Jesse Lingard 19 méterrõl próbálta kilõni a bal alsó sarkot, de Ruddy könnyedén fogta a próbálkozást.

 

A 37. percben nagyszerû helyrõl végezhettek el szabadrúgást a manchesteriek, a labda mögé Memphis Depay és Mata álltak, a holland játékos lett a végrehajtó, de sorfalba lõtte a játékszert.

 

A félidõ végéhez közeledve Antonio Valencia felszabadításával Depay rohanhatott kapu felé, egy védõ volt vele szemben, próbálta átjátszani azt, de nem sikerült neki, könnyedén szerelték. A labda Herrera elé került, a spanyol tüzelt, de a védõk blokkolni tudtak.

 

Mindkét csapaton gyõzelmi kényszer volt, és talán pont ez volt a baj, mert így mindketten nagyon óvatosan játszottak az elsõ 45 percben.

 

A második játékrész úgy folytatódott, ahogyan az elsõ befejezõdött, a csapatok óvatosan játszottak, ám az óvatos játék ellenére rengeteg hibával is.

 

Mindkét együttes a másik hibájából élt, ám kihasználni nem tudtak egyet sem. A kapukra semmi veszélyt nem jelentettek a játékosok egészen a 72. percig. Ekkor Valencia ívelt fel kiválóan Rooney felé, Bassong csúnyán elszámolta a labda ívét, így az angol támadó kapura törhetett, egy jó csellel befelé indult meg, de addig forgolódott, míg beérték ketten is és már úgy tûnt, elhal a támadás, de csak sikerült a felfutó Mata elé tálalnia, aki higgadtan lõtt a rövidbe, 0-1!

 

 

Próbált azonnal reagálni a Norwich, de Jerome fejese elkerülte a kaput.

 

A bekapott gól sem igazán rázta fel a hazaiakat, bár kicsit feljebb tolták védekezésüket, kapura továbbra sem jelentettek komoly veszélyt.

 

Sõt, a 85. percben a csereként beálló Morgan Schneiderlin eldönthette volna a találkozót, de Rooney passza után 15 méterrõl kapu mellé tüzelt.

 

A meccs végén még egy Depay szabadrúgást jegyezhettünk fel, a holland szélsõ végre ellõtte a pontrúgást a sorfal felett, de centikkel tévedett, labdája így elkerülte a jobb alsót.

 

Talán kicsit csalódás a Norwich játéka, hiszen ahhoz szokott a szurkoló, hogy egy, a kiesés ellen küzdõ csapat a szezon végéhez közeledve óriási elánnal küzd, ez azonban nem látszott a hazaiakon...ahogyan a Unitedrõl sem, mely bár nehezen, de hozta a kötelezõt és egy pontra felzárkózott a Man City mögé, mely az Arsenal ellen rangadót vív majd.

 

Premier League, 37. forduló
Norwich City 0-1 Manchester United
Carrow Road

 

Vezette: Craig Pawson

 

Norwich: Ruddy; Pinto, Martin, Bassong, Olsson; Redmond, Howson(Dorrans 78.), O'Neil, Brady(Mbokani 63.); Hoolahan; Jerome(Bamford 77.)
Nem használt cserék: Rudd, Whittaker, Jarvis, Naismith

 

United: De Gea; Valencia, Smalling, Rojo, Darmian(Borthwick-Jackson 16.); Carrick(Fosu-Mensah 87.), Herrera; Mata, Lingard(Schneiderlin 77.), Memphis; Rooney
Nem használt cserék: Romero, McNair, Januzaj

 

Gólszerzõ: Mata 72'

 

Sárga lap: O'Neil

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!