West Ham United 3-2 Manchester United

Louis van Gaal csapata - mint ahogy a szezonban sokszor - nem tudott élni az eséllyel, maradt az ötödik helyen és aprócska esélye maradt a BL-helyért, miután kikapott az Upton Parkban.


Szomorú közjáték miatt 45 perccel késõbb kezdõdött a találkozó, ugyanis a Vörös Ördögök buszát hazai drukkerek megdobálták.

 

Sajnos ez a botrány a vendégeket zavarta meg inkább, míg a Kalapácsosok óriási elánnal kezdtek neki az elsõ félidõnek. Két perc sem telt el és már hatalmas felfordulás alakult ki a manchesteri tizenhatoson belül, de végül Lanzini ollózását követõen a játékszer pályán kívülre szállt.

 

A West Ham játékosai agresszíven támadtak le, aminek meg is lett az eredménye. Marcos Rojo pocsék helyre lõtte a labdát, ami után Lanzini kapott nagyszerû passzt. A támadó középre lõtt az érkezõ Sakhóhoz, a szélsõ 14 méterrõl lõtt, Blind lábán megpattant, így jutott a kapu jobb alsó sarkába, David de Gea már tehetetlen volt, 1-0.

 

A gól után sem változott a meccs képe, a West Ham minden támadását próbálta befejezni, a United pedig sablonos passzolgatásokkal próbált eljutni Randolph kapujáig, de alig sikerült ez a játékosoknak.

 

A 20. percben elképesztõen nagy helyzetbe került Carroll, a kapusra vezethette a labdát, De Gea azonban lábbal hatalmasat mentett. Vajon Smalling merre ténfergett???

 

Egy perccel késõbb nagy öröm volt a Boleyn Groundon, egy szöglet után Noble szedte össze az alapvonalnál a labdát, beadta volna, de Martialon megpattanva kiment a labda, ám furcsa ívet rajzolva visszatért a pályára, a kapufánál pedig egy hazai játékos a kapuba kotorta azt. Dean játékvezetõ azonban már fújt, szögletet ítélt helyesen.

 

Néhány perc múlva Lanzini próbálkozása kerülte el a kaput, majd Martial csúnya labdaeladása végén hárman mehettek a hazaiak két védõre, Payet lövésre szánta el magát, a labda a lelátó 10. sorában landolt.

 

A manchesteriek végre eljutottak az ellenfél kapujáig, Rooney beadását Rashford próbálta kapura fejelni, de Antonio válláról szögletre került a játékszer. Nem sokkal kerülte el a labda a kaput.

 

Ennyi jutott a szünetig Van Gaal csapatának, míg a WHU a félidõ utolsó perceiben még próbálta növelni elõnyét, de gyenge, pontatlan befejezéseket produkáltak.

 

Fordulás után támadóbb felfogásban futott ki a manchesteri gárda, miközben egy csere is lezajlott, Morgan Schneiderlin helyett Michael Carrick folytatta.

 

Öt perc sem telt el, De Gea kirúgását Rashford szelídítette meg, letette Juan Matának, aki az alapvonalhoz közeli helyrõl kiválóan centerezett Martialhoz, a francia pedig 6 méterrõl nem sûrûn tévedett, most sem tette és kiegyenlített!

 

Próbált reagálni a West Ham, Payet aktivizálta magát, elõbb 21 méterrõl centikkel lõtt a bal kapufa mellé, majd az õ szabadrúgása találta meg Sakhót, aki 5 méterrõl kapu fölé bólintott. Daley Blind ezúttal sem volt a helyzet magaslatán, méterekrõl nézte emberét.

 

Veszélyes szöglet szállt be a manchesteri tizenhatosra, Smallingot elzárták, így Carroll üresen fejelhetett, Martial a gólvonalon állva mentett nagyot.

 

A 72. percben Herrera labdaszerzése után Rooney passzolt Rashfordhoz, aki kitette szélre Martialnak, a francia meghúzta a szélen és kisodródott helyzetbõl Randolph-ot meglepve kilõtte a rövidet. Fordított a Man United!

 

 

Sajnos sokáig nem örülhettek Matáék, mert egy remek ívelést követõen Antonio fejelt gólt. Ezúttal is Blind hibázott nagyot, hisz beragadt, ezért nem lett les.

 

Sõt, a 80. percben egy baloldali szabadrúgásról lemaradt a holland védõ, az õ embere (Reid) talált De Gea kapujába. Fordított a West Ham!

 

Mindkét menedzser cserélt, amellyel jól lehetett látni, mik a tervek az utolsó percekre. Van Gaal beküldte Lingardot és Januzajt, míg a hazaiak a védelmet erõsítették. Bilic lépése jött be, hisz a manchesteriek nem tudtak helyzeteket kialakítani.

 

Az utolsó fordulóban még sikerülhet kiharcolni a Bajnokok Ligáját, a Man City a Swansea otthonában lép pályára, míg a United hazai stadionban fogadja a Bournemouth-ot. A City amennyiben kikap és a United nyer, úgy a Vörös Ördögök indulhatnak a BL-selejtezõben.

 

 

Premier League
West Ham United 3-2 Manchester United
Upton Park

 

Vezette: Mike Dean

 

WHU: Randolph, Antonio, Reid, Ogbonna, Cresswell, Noble, Kouyate, Sakho(Tomkins 84.), Lanzini(Obiang 83.), Payet(Valencia 91.), Carroll
Nem használt cserék: Spiegel, Collins, Moses, Emenike

 

United: De Gea, Valencia(Januzaj 86.), Smalling, Blind, Rojo, Herrera(Lingard 83.), Schneiderlin(Carrick 46.), Rooney, Mata, Rashford, Martial
Nem használt cserék: Romero, Borthwick-Jackson, Jones, Memphis

 

Gólszerzõ: Sakho 10', Antonio 76', Reid 80' illetve Martial 50', 72'

 

Sárga lap: Carroll illetve Martial, Valencia, Herrera

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!