Manchester United 3-1 Bournemouth

A Manchester United 3-1-re legyõzte a Bournemouth gárdáját, ezzel a tabella 5. helyén végzett.


Louis van Gaal semmit nem változtatott kezdõcsapatán a szombaton kihirdetetthez képest, ami sok szurkoló szerint hatalmas hiba volt egy tét nélküli meccset tekintve.

 

Ahogy arra számítani lehetett, a találkozó edzõmeccs hangulatban zajlott. A lelátók sem teltek meg és a pályán is érzõdött, hogy ez az összecsapás nem lesz az év meccse.

 

Rengeteg egyéni hiba jellemezte mindkét gárda játékát, amik miatt a kapukra semmi veszély nem irányult. Még ha néha a tizenhatos környékén volt 1-1 jó megoldás, azt hamar hiba követte, így az esetleges támadások hamar elhaltak.

 

Csak teltek a percek, közben a pályán lassan csordogált a találkozó. Talán már több szurkolót is elvesztettünk a késõi idõ és az unalmas meccs okán, de Pugh lövése talán néhány szurkolót felébresztett. Bár a labda nem jutott el a kapuig Antonio Valencia blokkolása miatt, ez a lövés mindenképp említést érdemelt. Apró szépséghiba, hogy ez már a félidõ 37. percében történt.

 

És ha már felébredtek páran, örömmel láthatták hat perccel késõbb, hogy a Vörös Ördögök végre egy csodás támadást vezettek. Borthwick-Jackson passza után Anthony Martial iramodott meg, Juan Matával nagyszerûen kényszerítõzött, laposan centerezett, Marcus Rashford okosan elengedte a játékszert, hiszen mögötte érkezett Wayne Rooney, aki 8 méterrõl nem hibázott, 1-0 a Unitednek.

 

 

A szünetre tehát elõnnyel vonulhatott a csapat. Már csak 18 gól kellett...

 

A második játékrész sokkal jobban indult, már az elsõ percben mindkét kapu elõtt lövés alakult ki, de mindkettõ esetben blokkolni tudott a védelem.

 

A 49. percben remek helyrõl tüzelhetett Gosling, de csúnyán kapu fölé bombázott. Egy perccel késõbb a Mata-Carrick-Martial trió passzolgatott fantasztikusan, minek végén Mata került nagy helyzetbe, de elesett a tizenhatoson belül, a játékvezetõ továbbot intett...hibásan, mert a visszajátszás is jól mutatta, Mata lábát találta el a védõ. Elmaradt egy büntetõ.

 

Az 54. perc hatalmas ujjongást hozhatott volna az Old Traffordon. Az egész meccsen látszott, hogy a minden bizonnyal a hazaiak stadionjától elbúcsúzó Carrick szeretett volna góllal távozni az Álmok Színházából. Majdnem sikerült is neki, de jó 30 méterrõl leadott bombája a felsõlécen csattant. Federicinek fogalma nem volt, merre van a labda, úgy cikázott a játékszer a levegõben. Óriási gól lett volna.

 

Öt perccel késõbb ismét gólszerzési lehetõség adódott a hazaiak elõtt. Rashford zseniálisan húzta meg alapvonalig, onnan betette, Mata lövése a védõkrõl visszajött, Lingard próbálkozott ismét, de egy védõrõl szögletre gurult a "pettyes". A sarokrúgást követõen Valencia elé került a játékszer, az ecuadori 28 méterrõl lövésre szánta el magát, elképesztõ löketét azonban Federici hárítani tudta. Nagyon beakadt volna a hosszú felsõbe. A kapust a hárítás után ápolni kellett.

 

A 74. perc gólt hozott a stadionba. Rooney ívelt fel a védõk mögé jól bemozduló Valenciához, a bekk az alapvonalról visszafejelte a labdát Rashfordnak, a fiatal csatár pedig nem hibázott, 11 méterrõl lapos lövéssel vette be Federici kapuját, 2-0.

 

 

Megnyugtató elõnyt alakított ki a hazai csapat, és már csak az volt a kérdés, David de Gea behozza-e Petr Cech-et az Arany Kesztyûért folyó harcban. 

Ám miközben ezen izgultunk, Rooney nagyszerûen tálalt a védõk között kiugró Ashley Young elé, aki már csak a kapussal állt szemben és nem is hibázott, 7 méterrõl kapuba talált, 3-0.

 

Már csak másodpercek voltak hátra, amikor egy centerezést követõen kapura lövés tartott De Gea kapuja felé, Smallingon megpattant a labda, így egy öngól vetett véget a spanyol kapus aranykesztyûs álmainak. Szépített a Bournemouth.

 

Egy langyos elsõ félidõ után sokkal szórakoztatóbb második játékrészt láthattunk. Jó bemelegítés volt ez a hétvégi kupadöntõre.

 

 

Premier League, 38.forduló
Manchester United 3-1 Bournemouth
Old Trafford

 

Vezette: Jonathan Moss

 

United: De Gea, Valencia, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson, Carrick, Rooney, Mata(Herrera 75.), Lingard, Martial(Young 83.), Rashford(Memphis 78.)
Nem használt cserék: Romero, Varela, Jones, A. Pereira

 

Bournemouth: Federici, Francis, Elphick, Cook, Daniels, Ritchie, Gosling, Surman, Pugh(Gradel 67.), King(Afobe 67.), Wilson
Nem használt cserék: Holmes, O'Kane, Jordan, Grabban

 

Gólszerzõ: Rooney 43', Rashford 74', Young 88' illetve Smalling (öngól) 93'

 

Sárga lap: Mata

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!