Rooney boldog a középpályán

A Manchester United csapatkapitánya, Wayne Rooney szerint a jövõben többnyire a középpályán kaphat helyet, miután ezen a poszton a mérkõzés legjobbja tudott lenni a Bournemouth ellen.


Rooney kezdte meg tegnap este a gólgyártást, amellyel 100. gólját szerezte az Old Traffordon a Premier League-ben, emellett pedig két gól elõkészítésébõl is kivette a részét, amellyel meggyõzõ, 3-1-es gyõzelemhez segítette csapatát, bebiztosítva ezzel a jövõ évi, Európa-liga csoportkörében való indulást.

 

Amikor a középpályás szerepkörérõl kérdezték, a kapitány így válaszolt:

"Szerintem néha az embernek meg kell hoznia bizonyos döntéseket karriere során, és jelen pillanatban valószínûleg jobb számomra, ha mélyebben játszom."

 

"Anglia kapcsán természetesen most egy kicsit más a helyzet, mert a válogatottban továbbra is csatár vagyok. De a következõ szezonban, az Európa-bajnokságot követõen egyértelmûen a középpálya az, ahol eltudom magamat képzelni."

 

 

A kedd esti gyõzelem bebiztosította a Vörös Ördögök ötödik helyét a Premier League tabelláján, Wayne Rooneyt pedig lenyûgözte, ahogy társaival együtt reagálni tudtak arra, hogy a vasárnapról elhalasztott meccset követõen 2 nap múlva kellett játszaniuk.

 

"A vasárnap történtek tekintetében, illetve annak a tudatában, hogy a negyedik hely már elúszott, ez egy egyértelmûen nehéz mérkõzés volt. Ennek ellenére biztosra kellett mennünk, hogy ez nem lesz hatással a játékunkra, amikor pályára lépünk, mert szombaton nagy mérkõzés [FA-kupa döntõ] vár ránk, és fenn kellett tartanunk a jó hozzáállásunkat" - tette hozzá.

 

"Szerintem ez egy jó, és kellõen kényelmes gyõzelem volt. Természetesen a szurkolóink miatt mindenképpen nyerni akartunk, hiszen ez volt a szezon utolsó mérkõzése az Old Traffordon, ezzel pedig lendületben tudtunk maradni a kupadöntõre."

 

A Bournemouth felett aratott egyértelmû gyõzelem ellenére a Manchester United nem tudott felülkerekedni a városi rivális Manchester Cityn jobb gólkülönbsége ellenére a Bajnokok Ligája helyekért folyó versenyben, és bár csalódott, amiért jövõre nem szerepelhetnek a legrangosabb európai kupasorozatban, Rooney most minden erejével a szombati Crystal Palace elleni fináléra koncentrál.

 

"Természetesen egy ilyen méretû, és történelmû klubnál a lehetõ legmagasabb szintû sorozatban szeretnénk szerepelni. Nagy csalódás, hogy ezt nem sikerült elérnünk, de szombatra mindennél jobban össze kell kapnunk magunkat. Remélhetõleg a lehetõ legmagasabban tudjuk zárni a szezonunkat."

 

NÉZZÜK KÖZÖSEN AZ FA-KUPA DÖNTÕT BUDAPESTEN A JÉGKERTBEN!


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!