Van Gaal: A szurkolók megérdemlik az FA-kupát

Louis van Gaal elmondása szerint minden erejükkel azon lesznek szombaton, hogy elhódítsák az FA-kupát, ezzel meghálálva lojális szurkolótáboruk támogatását.


A Vörös Ördögök menedzsere a keddi, Bournemouth elleni szezonzáró bajnokit követõen beszédet mondott az Old Traffordon, amely során köszönetet mondott szurkolóiknak "feltétel nélküli támogatásukért".

 

"Fantasztikus lenne, ha a szurkolóinknak el tudnánk hozni ezt a trófeát, és ezen is leszünk minden erõnkkel - ahogyan azt elmondtam a beszédemben is - mert õk mindig mögöttünk álltak, és a véleményem szerint mindezt feltételek nélkül tették. Soha nem hagytak minket cserben, úgyhogy jobban megérdemelnék, mint bárki más" - jelentette ki Van Gaal tegnapi sajtótájékoztatóján.

 

"Olvastam, hogy a United utoljára 2004-ben nyerte meg az FA-kupát, ami elég régen volt. A Manchester United számára ez egy fontos trófea, különösen úgy, hogy ilyen hosszú idõ telt el az utolsó siker óta."

 

 

A holland szakembert arról is kérdezték, mennyire lenne fontos ez a gyõzelem játékosai önbizalma szempontjából.

 

"Mindig fontos dolog címeket elhódítani. Ez fontos a játékosoknak, a Bajnokok Ligája kvalifikációért ugyanis nem osztanak érmeket, míg az FA-kupa megnyeréséért igen, ez egy kupagyõzelem lenne" - válaszolta.

 

"A játékosoknak fontos, hogy kezükben tarthassák a kupát, ezek mindig hihetetlenül izgalmas pillanatok. Angliában az FA-kupának különleges jelentõsége van, ráadásul az angol futball legnagyobb presztízsû templomában, a Wembleyben játszhatunk, úgyhogy ezek a dolgok maximálisan megerõsítik azt, miért is fontos ennyire ez a kupasorozat."

 

Van Gaal eddig mindegyik csapatánál tudta újabb trófeákkal bõvíteni a klub gyûjteményét, a Manchester Unitednél a Crystal Palace legyõzésével elhódítandó 12. FA-kupa siker pedig nagyon nagy lépés lehetne a keret fiatal tagjainak.

 

"Szerintem azért van szükségünk ilyen szintû mérkõzésekre, mert ezek hozzájárulnak a fiatalok fejlõdéséhez, része a tanulási folyamatnak."

 

"Meg kell nyerned az ilyen mérkõzéseket. Egy ilyen mérkõzésen rengeteg veszítenivalód van. Meg kell birkóznod a rád nehezedõ nyomással, ez pedig egy újabb lépés a fejlõdési folyamatokban."

 

Újságírói kérdésre Van Gaal elárulta, õ is szeretne stílusosan kupagyõzelmet ünnepelni:

"Bizonyítás - mindig ez a kiindulópont. Sok tényezõtõl függ ez, köztük az ellenféltõl is. Ha van két támadó felfogású csapat, akkor fantasztikus mérkõzés tud kerekedni."

 

"A kiindulási pont az, hogy jó játék legyen és gyönyörû gólokat szerezzünk. Azonban egy 1-0-s siker is elég, mert a legfontosabb egy döntõben, hogy te nyerd meg azt. Ha veszítesz, üres kézzel távozol."

 

NÉZZÜK KÖZÖSEN AZ FA-KUPA DÖNTÕT BUDAPESTEN A JÉGKERTBEN!


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!