LvG az FA-kupa gyõzelemrõl

A Manchester United 12. alkalommal emelhette a magasba az FA-kupát a Crystal Palace felett aratott gyõzelem után, így a holland menedzser elégedetten nyilatkozott.


A játék egyensúlyáról:

"Az elsõ félidõben jól játszottunk, 6 lehetõséget is kreáltunk, de nem tudtunk betalálni, míg a Palace elõtt 2 helyzet adódott. A második félidõben el kell, hogy ismerjem, kiegyenlítettebb volt a mérkõzés, de mi voltunk a támadó csapat. A jobb kapufát és a keresztlécet is eltaláltuk."

 

A sérülésekrõl:

"Két sérültünk lett, Rashford és Rojo személyében, ami remekül kifejezi az egész szezonunkat: sérülés sérülések hátán. Majd emberhátrányba kerültünk, de ismét megmutattuk azt a csapatszellemünket, ami a döntõig vezetett minket. Kétszer is betaláltunk korábban az utolsó percekben, a West Ham ellen pedig hátrányból jöttünk vissza. Most ismét hátrányból jöttünk vissza, sõt, 10 emberrel szereztük meg a gyõztes gólt. Azt se felejtsük el, hogy kedden mi még mérkõzést játszottunk, a Palace pedig már nem, ami nagy különbséget jelent, ha 120 percet kell a pályán töltened."

 

Lingard gyõztes góljáról:

"Fantasztikus találat volt, és egy különleges pillanat, amilyet nem gyakran látsz. Szerencsés vagyok, hogy átélhettem."

 

 

A feltámadásról:

"1-0-s hátrányban voltunk 15 perccel a vége elõtt, de az utolsó pillanatig hinnünk kellett. Megmutattuk a játékosoknak a MUTV összeállítását a mérkõzés elõtt. Azt mondtam, a végsõkig harcolni fogunk, bármi is történjék, soha nem adjuk fel. Amikor 10 emberrel játszol 11 ellen, az nagyon nehéz, de nekünk sikerült megoldani."

 

Arról, hogy mit jelent számára a kupa:

"Nagyon sokat, ez volt a célom. Szerettem volna megtapasztalni az angol futballt, az angol futball mögött meghúzódó kultúrát és szerezni egy trófeát a Manchester Uniteddel. Nagyon boldog vagyok, mert 4 országban is sikerült trófeát nyernem, amit szerintem nem sok menedzser mondhat el magáról, ez hihetetlen érzés."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!