Rooney izgatott Mourinho érkezése miatt

A Manchester United csapatkapitánya, Wayne rendkívül izgatott Mourinho kinevezése miatt és alig várja a közös munkát a 2016/17-es szezonban az új menedzserrel.


José Mourinhot pénteken jelentették be a Manchester Unitednél, a portugál pedig azóta már meg is látogatta az Aon Training Complex-et, ahol találkozott a csapat legendájával, Sir Bobby Charltonnal és Ed Woodwarddal is. 

 

Az 53 éves portugál szakember hatalmas elvárások közepette érkezett meg a csapathoz, miután négy különbözõ országban 22 trófeát nyert eddig csapataival. Többek között Wayne Rooney is nagyon várja már, hogy elkezdjék a közös munkát a Unitednél.

 

A portugálok elleni barátságos válogatott mérkõzés elõtt az angolok megtartották sajtótájékoztatójukat, melyen Rooney a következõket mondta: "Õ a világ egyik legjobb menedzsere, rendkívül izgalmas idõszak elé néz a Manchester United."

 

"Nagyon jól ismeri a Premier League-t, rendkívül bizakodóan tekintek a jövõbe miatta."

 

A kapitány elmondta, hogy jelenleg azonban az Európa-bajnokságra koncentrál és szeretné elhódítani a rég óta áhított kupát. Rooney egyike annak a három United játékosnak, akiket Roy Hodgson nevezett 23 fõs keretébe. Az angolok egyébként június 11-én kezdik meg a csoportkörben a szereplést Oroszország ellen.

 

"Nagyszerû érzés kapitányként vezetni hazád válogatottját" - mondta Rooney. "Ez egy fiatal csapat, tele fantasztikus képességû játékosokkal. Szerencsére én is teljesen egészséges vagyok és ennek nagyon örülök."

 

Rooney szerezte az angolok második találatát múlt hét pénteken az ausztrálok elleni barátságos mérkõzésen, az elsõt pedig a mérkõzés kezdete után két perc elteltével manchesteri csapattársa, Marcus Rashford jegyezte, akinek az a találkozó volt egyben a bemutatkozó mérõzése is az angol felnõtt válogatottban. Mindamellett, hogy a Vörös Ördögöknél is csupán 96 nappal korábban debütált a felnõtt csapatban.

 

"Az, ahogy Marcus berobbant a csapatba, majd ahogy játszott végig a szezonban, az valami hihetetlen" - folytatta Rooney. "Már az elsõ alkalommal megmutatta mindenkinek, hogy mire képes. Gólt szerzett az elsõ válogatott mérkõzésén és ehhez mindösszesen csak néhány percre volt szüksége."

 

"Rendkívüli a hozzáállása a dolgokhoz. Ezt nevezem én elsõ osztályú játékosnak és ez mindenhol megmutatkozik. A szállodákban, az edzõközpontban és a pályán is. Nagyszerû játékosa lehet a klubnak."

 

Roy Hodgson hozzátette: "Rashford fantasztikus szezont tudhat maga mögött és megmutatta, hogy mennyire izgalmas játékos. Különleges képességekkel bír és azt gondolom, hogy ezt mindenki elismerheti. Érdekes lesz õt látni a 23 fõs keretben, csapatban és biztos vagyok benne, hogy egyre magasabb szintet tud majd hozni."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!