Hárman készülnek a Copa Americára

A Manchester United keretébõl három játékos vesz részt az ebben a hónapban zajló Copa Americán - Marcos Rojo és Sergio Romero Argentínával, Antonio Valencia pedig Ecuador színeiben.


A dél-amerikai országok közötti kontinensviadal a világ legrégibb nemzetközi tornája. Ebben a centenáriumi évben az Egyesült Államok ad otthont az eseménynek június 3-tól június 26-ig, tíz különbözõ városban 16 nemzet méri össze erejét.

 

Argentína

 

Marcos Rojo és Sergio Romero is tagja Gerardo Martino keretének, a kék-fehérek Chile ellen kezdik meg szereplésüket június 6-án hétfõn a kaliforniai Santa Clarában - ahol 2015-ben a Vörös Ördögök legyõzték a Barcelonát. Tavaly épp Chile ellen játszotta a döntõt Argentína, amit végül büntetõk után elvesztett. Lionel Messiék még Panama és Bolivia ellen játszanak a csoportkörben Chile mellett.

 

Várhatóan Romero megtartja helyét a kapuban, hiszen 2011 óta minden tétmérkõzésen õ védett a nemzeti csapatnál. A United hálóõre a legutóbbi két világbajnokságon és Copán az argentínok minden meccsén szerepelt, és Rojo is fontos tagja Martino együttesének, õ az elsõszámú választás bal bekk posztra. Bár az FA-kupa döntõn úgy tûnt, sérülten hagyta el a pályát, szerencsére nem volt komoly baj és játszhat a tornán.

 

Miután a 2014-es világbajnokság döntõjét, majd a 2015-ös Copa America fináléját is elbukták, idén jobb eredményt akarnak elérni az argentínok, akik 1993 óta nem nyetek trófeát rangos világversenyen. Akkor Ecuador ellen 2-1-re megnyert döntõvel hódították el a Copa America serlegét. 2004-ben és 2007-ben is közel jártak a végsõ sikerhez, ám mindkétszer a nagy rivális Brazília jött ki gyõztesen a párharcból.

 

 

Ecuador

 

Bár ez a nemzet soha nem nyert Copát, mindig nehéz ellenfélnek bizonyult. Remek formában érkeztek az Államokba, hiszen Uruguay-jal együtt vezetik a 2018-as világbajnokság selejtezõcsoportját.

 

Antonio Valencia és csapata elõször Brazília ellen lép pályára június 4-én szombaton. Négy nappal késõbb Peru, majd 12-én Haiti ellen kell megmérkõzni.

 

Amikor Valencia szerepel a nemzeti csapatban, leginkább elõrébb játszik a jobb szárnyon annál, mint amit az utóbbi idõben a Unitednél megszokhattunk. Õ az egyik legtapasztaltabb játékos az ecuadori együttesben, hisz 2005 óta tagja a válogatottnak. Antonio tavaly nem játszott a tornán, mert sérült volt, de most pozitívan érkezik az eseményre, hisz jól zárult szezonja a Vörös Ördögöknél, többek között azáltal is, hogy õ adta az FA-kupa döntõjének mindent eldöntõ gólja elõtt a gólpasszt.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!