Eric Bailly útja a Unitedbe

Eric Bailly az Old Traffordra költözött a Villarrealtól, attól a klubtól, ahol az elefántcsontparti 2014 októbere óta nagyot fejlõdött. A továbbiakban figyelemreméltó történetérõl olvashattok.


A kezdetek

 

Bailly Elefántcsontpartban, Bingerville-ben született, amely a Manchester Citys Wilfried Bony otthona is, feltörekvõ tehetsége elõször az Espanyol számára tûnt fel egy fiataloknak rendezett tornán Burkina Fasoban. A katalán klub 2011 decemberében igazolta le az ifjúsági csapatába 17 éves korában, a munkaengedélyére azonban 10 hónapot várnia kellett.

Amint megérkeztek a papírjai, az Espanyol B csapatának állandó szereplõjévé lépett elõ, Eric Bertrand néven játszott, amikor késõbb úgy döntött felveszi édesanyja vezetéknevét inkább. Sergio Gonzaleznek tetszett Bailly játéka, így elsõ mérkõzését egy Real Sociedad elleni 2-0-s siker alkalmával játszhatta le, mielõtt elsõ alkalommal kezdõként 1-1-es döntetlen játszottak volna a Villarreallal, akik hamar reagáltak arra, mennyire is lenyûgözte a fiatal védõ teljesítménye az ellenük játszott találkozón.

Csatlakozás a Villarrealhoz


2015 januárjában Bailly 4.4 millió font ellenében csatlakozott a Villarrealhoz, mint az Arsenalba távozó védõ, Gabriel Paulista helyettese. Az Espanyol nagyon ragaszkodott csiszolatlan gyémántjához, nem szerettek volna megválni tõle, azonban nem tehettek mást, ugyanis a klub akkoriban anyagi gondokkal küzdött.

Nemzetközi siker

 

Bailly elsõ nagy átigazolása a 2015-ös Afrika Nemzetek Kupájának ideje alatt történt Egyenlítõi-Guineában, ahol hat mérkõzésen kapott szerepet, így a döntõbe jutva az 'Elefántokkal'. Azt a mérkõzést Ghánával játszották, és a rendes játékidõben 0-0-s állás után tizenegyesek következtek. Bailly a 9. körben bátran vállalta el a büntetõ rúgását és be is lõtte azt. Ezt még két értékesített büntetõ követte, és csapattársaival Afrika bajnokainak mondhatták magukat.

Fejlõdés az Estadio el Madrigalban

 

Bár a Villarrealban lassan indult be a karrierje, 12 mérkõzésen kapott lehetõséget Mateo Musacchio, Victor Ruiz és Daniele Bonera mellett január és május között, azonban a 2015/16-os szezonban már állandó kezdõvé lépett elõ. Ez az idény volt az igazi átütõ siker számára, 25 La Liga mérkõzésen szerepelt egy olyan csapatban, akik csak 35 gólt kaptak, így a 'Sárga tengeralattjáró' a negyedik, Bajnokok Ligája selejtezõt érõ helyet érte el.

Bailly a Villarreal Európa-liga szereplésében is jelentõs részt vállalt hét mérkõzést játszva, többek között a Liverpool elleni odavágón is. Sérülés miatt a visszavágót kihagyni kényszerült Jürgen Klopp csapata ellen, akik végül kiejtették õket és a döntõig meneteltek.

A jövõ

 

Unitedbe való igazolását követõen a jövõ fényesen fest Bailly számára, a védõ pedig elszánt, hogy lenyûgözze új edzõjét, José Mourinhot. Legvalószínûbb, hogy középhátvéd poszton fog rá számolni a portugál, ugyanakkor az elefántcsontparti jobbhátvéd pozícióban is tud játszani és ez a sokoldalúság jól jöhet a védõ számára. Bárhogy is lesz, izgalmas idõszak elé nézünk.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!