Gálamérkõzés Wayne Rooney tiszteletére

Gálamérkõzésen ütközik majd meg egymással Wayne Rooney tiszteletére augusztus 3-án a Manchester United és az Everton, amely egyben egy adománygyûjtõ eseménysorozatból álló év kezdetét is jelzi majd a csapatkapitány alapítványának vezetésével.


Az este 9 órától kezdõdõ mérkõzés lesz az elsõ alkalom, hogy az Álmok Színházában pályára lépnek majd a José Mourinho által újjáalakuló Vörös Ördögök, emellett két év után most játszanak majd elõször felkészülési mérkõzést is az Old Traffordon a manchesteriek. A májusban rekordszámú, 12. alkalommal elhódított FA-kupa is majd itt kerül bemutatásra a szurkolóknak.

 

"Wayne Anglia jelenlegi, és az elmúlt évtized legjobb játékosa is egyben, ez a mérkõzés pedig méltó ahhoz, hogy az általa elért sikereknek emléket állítsunk. Már nagyon várom ezt az alkalmat, mert különleges estének nézünk elébe. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolóknak is igazán emlékezetes lesz, és segítenek Wayne alapítványának, hogy minél több pénzt tudjanak gyûjteni sebezhetõ élethelyzetben lévõ gyermemek megsegítésére" - mondta Mourinho az esemény kapcsán.

 

A gálamérkõzéstõl kezdve, amely Wayne 12 Manchesterben eltöltött évének állít emléket, mióta tinédzserként eligazolt az Evertontól, az egyéb eseményekig bezárólag, az egész nap az újonnan létrejött Wayne Rooney Alapítvány szervezésében valósul meg, amellyel négy jótékonysági szervezetet kívánnak támogatni: az NSPCC (Nemzeti Gyermekbántalmazás Megelõzési Szervezet), a Claire Ház gyermekhospice szervezet, az Alder Hey gyermekkórház és a Manchester United Alapítvány.

 

Mindegyik fentebb megnevezett szervezet Wayne személyes, munkájuk iránti elkötelezõdése, és az általuk megsegített gyermekek miatt kerül megsegítésre. Az alapítvány által összegyûjtött összeg lehetõséget nyújt az egyes szervezetek számára különbözõ egészségügyi, oktatási illetve szociális projektek megvalósítására.

 

 

"Számomra nem is lehetne ennél különlegesebb gálamérkõzés. A Manchester United és az Everton az a két klub, amelyekben egész professzionális pályafutásom során játszottam. Boldogan mondhatom most azt, hogy bármi is történjen a jövõben, soha nem fogok egyetlen más klubban sem szerepelni a Premier League-ben" - jelentette ki Rooney a saját nevével fémjelzett Alapítvány létrehozásának, illetve a tiszteletére szervezett gálamérkõzés bejelentésekor.

 

"A Unitednek és az Evertonnak tartozom mindazért, amit elértem futballista pályafutásom során. A Wayne Rooney Alapítványon keresztül szeretnék valamit visszaadni ezért, és ezzel egy idõben, szeretnék õszinte köszönetet mondani mindenkinek, akik ezeknél a kluboknál bármikor is segítettek nekem karrierem során."

 

"Az Everton és a United, karöltve a családommal, mindig támogatott és lehetõséget nyújtott, hogy elérhessem a céljaimat, illetve álmaimat. Fiatal családapaként felismertem, mennyire fontos, hogy minden gyermek szeretettel körülvéve nõhessen fel, és támogassák õket vágyaik beteljesítésében."

 

"Remélem, hogy a Wayne Rooney Alapítvány, és jótékonysági partnerei segíteni tudnak majd az olyan hátrányos helyzetû gyermekek életének jobbá tételében, akik családjuk szétválása, bántalmazás, egészségügyi problémák vagy oktatási hátrányosságaik miatt szenvednek."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!