Cole Rooney-t élteti

Andy Cole támogatja Wayne Rooney-t, hogy továbbra is megmutassa klasszisát az angol válogatottban és a Manchester United csapatában egyaránt.


A Vörös Ördögök kapitánya megerõsítette az augusztus 3-ai, Everton elleni gálamérkõzését, miközben az angolok nyitómérkõzésére készül az oroszok elleni Európa-bajnokságon.

A United legenda nem rég a ManUtd.com-nak nyilatkozva elárulta, úgy érzi, hogy Rooney kezelni tudja az azzal járó nyomást, hogy válogatottja 50 éve vár a sikerre fõbb tornán.

"Úgy vélem Rooney meg fog bírkózni a nyomással" - mondta Cole. "Egész karrierje során reflektorfényben volt és nagyon sok minden történt vele. Bárhogy is nézed, õ nem egy Lionel Messi vagy egy Cristiano Ronaldo. Totálisan más típusú játékos."

"Nagyon magas a nyomás rajta, különösen amikor a válogatottal szerepel. Úgy gondolom, hogy a Unitednél lévõk értékelik amit tesz a klubért, de ez hatványozódik, amikor Angliával szerepel, mert az emberek azt várják, hogy a nemzeti csapat trófeát fog elhódítani."

 


"Azt hiszik, hogy olyan lesz, mint Ronaldo és Messi, hogy hétrõl hétre a hátán vigye a csapatot, valamint a nagy nemzetközi tornákon is megtegye ugyanezt. Wayne esete teljesen más, folyamatosan alkalmazkodik, de továbbra is képes gólokat szerezni és továbbra is a legmagasabb szinten játszik, ami nem minden napi dolog. Egyszerûen fantasztikus."

Rooney remekül teljesített mélyebben a középpályán a szezon vége felé, a Bournemouth ellen és az FA-kupa döntõben is meccs embere díjat gyûjtött be a Crystal Palace ellen. Amint arról folyik a vita, Roy Hodgson gárdájában hol kap majd lehetõséget Rooney, Cole biztos benne, hogy Rooney minõséget fog szállítani.

"Nos, Wayne már nagyon rég óta itt van" - mondta Cole. "A Manchester Unitedben öt vagy hat évig pozícióján kívül játszott. De mindig top játékos volt. Kicsit fel szokott idegesíteni, amikor az emberek megkérdõjelezik õt. Én is voltam ebben a helyzetben, amikor ezt-azt beszéltek rólam. Rá mindig számíthatnak - meglövi a góljait, jól játszik, a kritikusainak pedig ennyit üzen ezzel: 'tessék'."

"Wayne, mint mondtam, nagyon sok pozícióban volt kénytelen játszani, de továbbra is jól teljesít és gólokat lõ. Remek játékosa a Unitednek és úgy tûnik, még további rekordokat fog megdönteni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!