Sergio Romero: Az én városom

A United kapusa, Sergio Romero kulcsszerepet játszott Argentína Copa America döntõig vezetõ útjában, ahol egy tizenegyest is kivédett a meccs végi büntetõpárbajban, amit végül elbuktak Chile ellenében. A következõkben az õ szülõvárosáról olvashattok.


Bernardo de Irigoyenben születtél - tudnál nekünk mesélni errõl a városról?

Ez egy város Argentína észak-nyugati részén, közvetlenül Brazília mellett. Nagyon közel van, ez egyike a két ország közötti négy határnak. Nagyon kis város. Ott születtem és éltem 9 éves koromig, csodálatos hely és a mai napig hiányzik. Édesanyámék elvittek a városból és egy másik helyen éltünk. Szeretnék egyszer visszatérni és megnézni, hogy mi változott, mert ahogy elképzelem, manapság már máshogy néz ki.

A határhoz közel Brazília hatása erõsen érzõdik a régióban?

Óh, igen. A testvérem és én kiskorunkban gyakran néztünk meséket, amik gyakran spanyolul vagy portugálul mentek a tv-ben. Szóval például a bátyám sokkal jobban beszél portugálul, mint én, mert sokkal tovább éltek ott, mint én.

Fiatalként hogyan kerültél kapcsolatba a futballal?

Hét évesen kezdtem el focizni, de a bátyámmal mentem, aki egy magasabb korosztályú csapatban játszott. Egy irigoyeni csapatban futballozott, én azonban sosem kerültem be a helyi együttesbe - csak azért mentem ki, hogy õt nézzem. Ezután a családom elköltözött, Argentína délebbi részén telepedtünk le és a C.A.I.-hez igazoltam, egy, az országban elismert csapathoz, ahol öt évet töltöttem el. Ez után távoztam a Racing de Avellanedához Buenos Airesbe.

 

 

 


Buenos Airest sokszor olykor "Dél-Amerikai Párizs"-nak is hívják az európai hatások miatt. Hogyan tudnád jellemezni valaki számára, aki elõször látogat el oda?

Buenos Aires egyike azon városoknak, amelyekben minden megvan: reggel, napközben vagy este mindig vannak dolgok, amik lekötik a figyelmed. Argentína legnagyobb települése, egy 24 órás város. Nagyon sok tevékenységet ûzhetsz ott. Rengeteg remek éttermet, hatalmas tereket találhatsz, ahol eltöltheted az estét. Tényleg egy gyönyörû város. Van egy házam Buenos Aires-ben, a szüleim pedig Argentína délebbi részén élnek.

Melyek a kedvenc városrészeid?

Ha már jártál turistaként Argentínában, valószínûleg ismered Puerto Maderót, az egyik legjobb környék, valamint pihentetõ is, nagyon jó közbiztonsággal. A Buenos Airesben hosszabb ideig élõk nagyon sok helyet bejárhatnak, ahogy én is tettem. Én Avellanedából jövök - ahol a Racing is megtalálható - és nagyon sok barátom él ott. A feleségem családja pedig Lanúsban él. Aztán még megtalálhatóak a fõvárosban olyan szép negyedek, mint Las Cañitas és Palermo, ahova érdemes ellátogatni nappal és éjszaka egyaránt, annak függvényében, hogy ebédre vagy vacsorára mész. Lenyûgözõ helyek.

Kultúrális sokk ért, amikor Argentínából Hollandiába igazoltál?

Igen, kultúrális értelemben ez egy nagyon nehéz igazolás volt. Hollandiában a miénktõl teljesen eltérõ kultúra van, de ez egy nagy lehetõség volt és egy kihívás, amit azonnal elfogadtam, amint elémkerült. Továbbá azt gondolom, hogy ez egy nagyon fontos lépés volt számomra, nem csak a futballt tekintve, hanem a személyiségem fejlõdésében is. Az ott töltött idõm alatt nõttem fel igazán.

Te és a családod hozzászoktatok már Európához?

Igen, teljesen. A legidõsebb lányom Amsterdamban született 2010-ben, a legfiatalabb Buenos Airesben 2012-ben - a feleségem hazament, hogy ott szülhessen, azonban egy hónap múlva visszatért Európába. Az európai életvitel Argentínában nem teljesen lehetséges; befejezni úgy egy mérkõzést, hogy tudod, a családod otthon teljes biztonságban van, felbecsülhetetlen. Könnyû volt alkalmazkodni és képes voltam megtenni ezt elég gyorsan.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!