Hivatalos: Mkhitaryan a Unitedé

A Manchester United örömmel jelentheti be, hogy leigazolta Henrikh Mkhitaryant a Borussia Dortmundtól. Henrikh négy éves szerzõdést kötött a klubbal, plusz egy éves hosszabbítási opcióval.


A 27 éves középpályás 140 mérkõzésen 41 gólt szerzett a Borussia Dortmundban, miután 2013-ban hozzájuk igazolt a Shakhtar Donetsktõl. Az elõzõ szezonban minden sorozatot figyelembe véve 23 gólt szerzett, és 32 gólpasszt jegyzett. Mkhitaryant válaszották játékostársai a 2015/2016-os szezon legjobb játékosának a Bundesligában, emellett pedig az Év Csapatába is beválasztották Németországban a játékosok szakszervezete, a VDV szavazatai alapján.

 

Mkhitaryan Örményország történetének legeredményesebb válogatott gólszerzõje, 59 mérkõzésen szerzett 19 találatával, amelyeket 2007. januári bemutatkozása óta gyûjtött össze. Emellett õ az örmények csapatkapitánya is, az országban pedig már öt alkalommal választották meg az Év Futballistájának.

 

 

Henrikh Mkhitaryan:

"Nagyon büszke vagyok, hogy a Manchester Unitedhez igazolhattam, ezzel egy álmom vált valóra. Izgatott vagyok, hogy egy ilyen lenyûgözõ történelemmel rendelkezõ klubnál játszhatok majd, amelynek remélhetõleg minél tovább lehetek majd a részese. Köszönöm azt a bizalmat, amelyet a klub, és José Mourinho felém tanusított. Végül, azzal, hogy egy ilyen nagy klubnál játszhatok, hiszem, hogy édesapám emlékének, és annak is adózom, hogy gyerekkoromban miként inspirált és terelt a megfelelõ útra."

 

José Mourinho:

"Henrikh egy igazán tehetséges futballista, aki klub és válogatott szinten is lenyûgözõ teljesítményre képes. Õ egy igazi csapatjátékos, rendkívüli képességekkel, meglátásokkal és hihetetlen gólérzékkel. Örömömre szolgál, hogy a Unitedet választotta. Hiszem, hogy nagyon gyorsan a csapat hasznára fog válni, játékstílusa ugyanis illeszkedik a Premier League-be. Már nagyon várjuk a vele való közös munkát."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!