Henrikh elsõ interjúja

Miután szerdán hivatalossá vált, hogy aláírt a Manchester Unitedhez, Henrikh Mkhitaryan már elsõ interjúján is túlesett, melyet az MUTV-nek adott.


Az örmény játékos Mark Sullivannnel beszélgetett átigazolásáról, arról, hogy ismét együtt játszhat jóbarátjával, Adnan Januzajjal és arról, hogy még ebben a hónapban összecsaphat korábbi klubja, a Borussia Dortmund ellen...


Üdv, Henrikh - milyen érzés, hogy aláírtál a Manchester Unitedhez?
Nagyon köszönöm. Nagyon izgatott vagyok - hatalmas lehetõség számomra, hogy a Manchester Unitednél játszhatok, egy új kihívás számomra. A legjobbamat próbálom nyújtani.

 

Mekkora tényezõ volt Jose Mourinho személye a döntésben?
Õ volt az egyik oka, hogy így döntöttem, de a csapat is ok volt, hiszen ez a világ egyik legnagyobb klubja. Nem tudtam elutasítani az ajánlatot, nagyon örülök, hogy itt lehetek.

 

Mennyire vagy izgatott, hogy olyanokkal játszhatsz együtt, mint Wayne Rooney, Zlatan Ibrahimovic és a többi sztár?
Azt hiszem, fantasztikus lesz a csapat ebben az évben és öröm lesz számomra, hogy ezekkel a srácokkal szerepelhetek majd.

 

Sportos családból származol. Édesapád is focizott. Mekkora hatással volt õ pályafutásodra és mennyire lenne büszke most rád?
Amikor õ játszott, én még nagyon fiatal voltam ahhoz, hogy teljesen megértsem a labdarúgást, de miután eltávozott, az lett az álmom, hogy focista legyek. Arra gondoltam, hogy folytatom azt a munkát, amit õ tett és remélem, hogy a helyes úton járok.

 

A játékod Örményországban, Ukrajnában és a Dortmundnál is fejlõdött. Mennyire segített ez neked és most vagy a legjobb?
Visszanézve, talán egy nagyon hosszú utat tettem meg idáig, de számomra nem ez a legmagasabb pont, amit elérhetek. Tovább is léphetek, aminek nagyon örülök, mert úgy hiszem, mindent megfelelõen tettem az életemben és lépésrõl-lépésre haladok elõre.

 

 

Mekkora kihívást jelent a Premier League?
Mindenki tudja, hogy a világ egyik legjobb bajnoksága ez és nagyon örülök, hogy részese lehetek.

 

Sokat beszélgettél Shinji Kagawával és Adnan Januzajjal?
Adnannal nagyon közeli barátság alakult ki. Õ az egyik barátom és még mielõtt ide igazoltam, folyamatosan kapcsolatban voltunk és kérdezte, jövök-e ide. Én mindig azt feleltem, nem tudom, de már itt vagyok, õt pedig barátnak és segítõnek tartom.

 

Mekkora büszkeség számodra, hogy elsõ örmény labdarúgó lehetsz a PL-ben és mit gondolsz, milyen reakciót vált ki az átigazolásod a hazádban?
Mindenki várta már ezt az átigazolást és nagy öröm számomra, hogy mindenki büszke ezért, mert nagy megtiszteltetés, hogy én lehetek az elsõ örmény a Premier League-ben, megpróbálok eleget tenni a várakozásoknak. Úgy gondolom, Örményországban a United az egyik legismertebb klub.

 

Az elsõ lehetõség, hogy láthassunk téged, az Kínában lehet épp korábbi csapatod, a Borussia Dortmund ellen. Milyen érzésekkel vágsz neki?
Kicsit furcsa lesz a korábbi csapattársaimmal találkozni és talán kissé érzelmes is lesz az elsõ meccsem. Kicsit fura lesz, de mindegy, Manchester az új csapatom.

 

Az egész túra újdonság lesz számodra. A United nagyon népszerû Ázsiában. Felkészültél, mi vár ott rád?
Hallottam errõl, felkészültem!

 

Mit várhatnak a szurkolóink tõled?
Megpróbálom a legjobbamat nyújtani - próbálok továbbra is keményen dolgozni. Megpróbálok idén is annyi gólt szerezni, mint amennyit tavaly lõttem.

 

Milyen benyomásokat szereztél az Old Traffordon és mennyire vagy izgatott, hogy itt játszhatsz?
Soha nem játszottam még az Álmok Színházában, de ez az egyik legcsodálatosabb stadion a világon, nagyon érdekes lesz számomra itt játszani.

 

Van bármi üzeneted a United drukkereinek, akik már nagyon várják a bemutatkozásodat?
Kedves szurkolók, nagyon boldog leszek, amikor látlak majd titeket a stadionban és megpróbálom a tõlem telhetõ legtöbbet kiadni, hogy gyõzelemhez segítsem a Manchestert.

 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!