Öt gyors tény Mkhitaryanról

Henrikh Mkhitaryan a Manchester United elsõ örmény játékosa lett, de mi mást tudsz még José Mourinho harmadik igazolásáról?


Bár a Bundesliga és az európai klubfutball követõi számára ismert a neve, azonban a 27 éves támadóról nagyon sok United szimpatizáns számára még van mit tanulni.

Nézzünk öt gyors tényt a United új igazolásáról:

1. A 2015/16-os szezonban Mkhitaryan 15 gólpassza a Bundesligában néggyel több volt, mint a második helyezett játékosé ezen a listán.

2. Mkhitaryan 6 nyelvet beszél folyékonyan: örményül, oroszul, angolul, németül, franciául és portugálul is könnyen megérteti magát.

3. Henrikh az elsõ játékos az örmény válogatottban, aki képes volt mesterhármast szerezni, ezt tavaly májusban érte el Los Angelesben a Guatemala elleni, mindent elsöprõ 7-1-es gyõzelem során.

4. A Borussia Dortmundnál a 10-es mezszámot viselte, de a 2010/11-es szezon óta a 18-as mezszámban szerepel hazája válogatottjában. Elõzõ klubjaiban rendszerint a 22-es volt az övé.

5. Az Örményországban hatszor az Év Játékosának választott Mkhitaryan három év alatt mindannyiszor elhódította az ukrán bajnokságot és az ukrán kupát is a Shakhtar Donets-kal.

+1. A játékos a szerzõdése aláírása után udvariasan elmondta az MUTV-nek, hogyan is kell ejteni nevét örményül és angolul is.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!