Sir Alex: Ronaldo a legjobb

Sir Alex Ferguson generációja különleges labdarúgójának nevezte Cristiano Ronaldót.


Maga Ferguson is látta, amint a portugál sztár végre válogatott szinten is trófeát emelhetett magasba, miután a luzitánok megnyerték az idei Európa-bajnokságot.

 

A Real Madrid támadója - aki nagy esélyese az idei aranylabdának - a döntõben csupán 25 percet játszott, mert egy kemény belépõt követõen megsérült, így le kellett cserélni õt. Ám a hosszabbításban ismét megjelent a pálya mellett és tüzelte csapattársait, akik végül 1-0-ra legyõzték a házigazda franciákat.

 

Ferguson - aki 2003-ban az Old Traffordra vitte CR-t - úgy véli, a 31 éves játékos eltökéltsége és vágya az, ami generációja legjobbjává tette õt.

 

 

"Hihetetlen vágya van a labdarúgás iránt, Cristiano minden egyes edzést várt" - nyilatkozta Sir Alex a Bildnek. "Mindig jobbá akart válni, hogy nyerjen. Különösen imádja ezeket a nagy meccseket."

 

"A Manchester Unitednél töltött idõm alatt Cristiano volt az a játékos, aki a legtöbbet fejlõdött. Sok kemény munkán ment keresztül."

 

"Állandóan dolgozott a lövési technikáján jobbal és ballal is, fejelési képességeit is javította, mint ahogy rugóit is. Csodálatos, mennyit javult a teljesítménye. És ami még figyelemre méltó az, hogy a mai foci mennyire atletikus, mennyire gyors."

 

"Általában a legjobbak is 5-6 évig tudnak játszani a legmagasabb szinten, aztán vége. Cristiano ezt már több, mint tíz éve teszi. Ez teszi õt olyan rendkívülivé."

 

"Minden generációnak megvan a saját labdarúgója, a jelenlegié Cristiano."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!