Wigan Athletic 0-2 Manchester United

Végre pályán láthattuk a Manchester Unitedet, még ha csak egy felkészülési mérkõzésrõl is volt szó. Az ellenfél a másodosztályba feljutott Wigan Athletic volt.


A találkozó úgy indult, ahogy azt várni lehetett, mindkét együttes óvatosan játszott, a Vörös Ördögöknél az mindenképp látszott, hogy szeretnék minél többet maguknál tudni a játékszert, ami sikerült is nekik, de mellé nem párosultak komoly helyzetek.

 

Egészen a 12. percig kellett várni az elsõ, említésre méltó lehetõségre, ekkor az új támadó, Henrikh Mkhitaryan indult kapu felé, nagyszerû labdát osztott Memphis Depay-nak, aki azonban az alapvonal mellõl képtelen volt beadni.

 

Hat perc múlva az örmény játékos Jesse Lingarddal játszott össze, az angol lövése azonban egy védõrõl szögletre pattant.

 

A félidõ fele is eltelt, mikor Mkhitaryan lépett ki a védõk közül, a kiválóan érkezõ labdát a tizenhatos sarkáról megpróbálta áttenni a hosszúra, ami sikerült is neki, de Depay nem tudta értékesíteni helyzetét. Nem sokkal késõbb Ander Herrera is próbálkozott egyet, de õ sem talált kaput.

 

A 29. percben a hazaiak szurkolói mocoroghattak a székekben, de hamar vissza is ülhettek. Egy baloldali szabadrúgást kapott meg Jacobs, aki két csellel tisztára játszotta magát és már a tizenhatoson belül volt, de beadását csúnyán elmérte, így senki nem érte el a hosszún.

 

A 32. percben Depay lõtt 25-rõl, de jó két métert tévedett, majd a szünet elõtt még Mkhitaryan került hatalmas helyzetbe Lingard csodás beadása után, de a támadó kapu fölé lõtt.

 

Az elsõ játékrész alacsony színvonalon zajlott, de erre számítani is lehetett, a legfontosabb ilyenkor az, hogy minél többen kapjanak minél több játékpercet. Egyelõre az látszott, hogy a támadások elég statikusak és kevés a lendület bennük.

 

Ahogy azt a menedzser elmondta a találkozót megelõzõen, a második játékrészre tömeges cseréket hajtott végre, így többek között Mkhytarian sem játszott többet a meccsen.

 

A szünet után már sokkal jobban ment a csapatnak, lendületesebbé váltak a támadások, talán leginkább Ashley Young aktivizálta magát, de jót tett Juan Mata és Andreas Pereira beállítása is.

 

Nem is kellett sokat várni a gólra, a 49. percben egy hazaadás után Jaaskalainen passzolta el a labdát - tõle nem szokatlan módon - Mata lecsapott a játékszerre, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Will Keane-t.

 

A gól után továbbra is támadásban maradtak a Vörös Ördögök, Young több beadással is próbálkozott, de vagy egy védõrõl szögletre pattant a labda, vagy a társ nem érte el az átadást, ahogyan az volt Januzaj vagy Keane esetében.

 

Az 58. percben a tizenhatos bal szélérõl végezhetett el szabadrúgást a United. Mata legurította a labdát lövésre, Herrera próbálkozása egy védõrõl lecsorgott, épp Pereira elé került, aki 12 méterrõl kegyetlenül kilõtte a jobb felsõ sarkot, 0-2!

 

 

A második gól után "meghalt" a meccs, a Wigan nem tudott, a United pedig nem nagyon akart újabb gólt szerezni. További cseréket hajtott végre Jose Mourinho, így a keret összes tagja lehetõséget kapott ma.

 

Egy tipikus felkészülési mérkõzést láthattunk, a Unitednél mindenki játékidõhöz jutott, valaki több idõt, mások kevesebbet játszhattak, és a második játékrészben jött ki igazán, melyik csapat is képvisel jobb erõket. 

 


Felkészülési mérkõzés
Wigan Athletic 0-2 Manchester United
DW Stadium

 

Wigan: Jaaskelainen, R.Taylor, Perkins, Daniels, Power, Grigg(Davies 46.), Huws, Burn, Jacobs(Powell 72.), Morgan, Warnock 
Nem használt cserék: Nicholls, Cosgrove, Whitehead, Gregory, Burke, Barrigan, Lang, O'Brien

 

United: Johnstone(J. Pereira 82.), Fosu-Mensah(Valencia 46.), Bailly(Tuanzebe 82.), Blind(Blackett 74.), Shaw(Jones 46.), Carrick(Pereira 46.), Herrera(Varela 74.), Lingard(Young 46.), Mkhitaryan(Mata 46.), Memphis(Januzaj 46.), Wilson(Keane 46.) 
Nem használt cserék: -

 

Gólszerzõ: Keane 49', Pereira 58'

 

Sárga lap: -

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!