Manchester United 1-4 Borussia Dortmund

A kínai felkészülési torna elsõ mérkõzésén 1-4-es vereséget szenvedtek Mourinho fiai a Borussia Dortmund ellen.


Ezzel a mérkõzéssel kezdetét vette a Bajnokok Nemzetközi Kupája, mely valójában egy felkészülési torna a csapatoknak a szezon kezdete elõtt.

 

Már a meccs elõtt is tudni lehetett, hogy igen felforgatott kezdõcsapattal áll fel a United. Az Európa Bajnokságon szereplõ játékosok közül csak Marcus Rashford és Paddy McNair az, akit neveztek a mai mérkõzésre, de õk is csak a kispadon kaptak helyet.

 

Kicsit meglepõen, de a csapatkapitányi karszalagot Antonio Valencia viselhette ezen az estén.

 

Már az elsõ percekben erõs letámadásokkal kezdõdött a mérkõzés. Memphis kis híján labdát tudott szerezni a Dortmund védõi bizonytalanságának köszönhetõen.

 

5. perc vége, egyelõre a középpályán folytak a párharcok, a kapuk egyelõre még nem voltak veszélyben.

 

A 8. percben az eddigi legnagyobb izgalmat Sam Johnstone okozta, aki a haza gurított labdát kicsit hosszan tette maga elé, és csak centiken múlott, hogy a szemfüles dortmundi támadó le ne csapjon a labdára, de a United portás higgadtan oldotta meg ezt a helyzetet.

 

14. perc, Memphis-t már második alkalommal próbálták kiugratni, de a védõk eddig mindkétszer utolérték a labdával kapu felé igyekvõ fiatal hollandot.

 

19. perc végén, egy távolról elvégzett dortmundi szabadrúgás kipattant Johnstone-ról, majd az ismétlés után sem tudta megfogni a labdát a hálóõr, és a kapu elõtti kavarodás után a harmadik lövést követõen Gonzalo Castro a kapuba juttatta a labdát. Így 0-1 a Dortmund-nak.

 

23. perc, az elsõ komolyabb manchesteri helyzet. Lingard kiugrását követõen a nem túl erõsen meglõtt labdáját könnyen fogta Weindenfeller.

 

Ezek ellenére továbbra sem volt sok kaput eltaláló lövés, a játék továbbra is fõként a középpályán zajlott.

 

30. percben a meleg, és a magas páratartalom miatt ivószünetet rendelt el a játékvezetõ. Egy kis szusszanás a játékosoknak. Mindkét csapat edzõje friss instrukciókkal látta el a csapatát.

 

A szünet után a 35. percben egy középre ívelt lövés után Valencia kézzel ért a labdához a büntetõ területen belül, és a bíró egybõl meg is ítélte a 11-est. Aubameyang végezte el a bûntetõt, és a másik irányba elvetõdõ United portás mellett könnyedén a kapuba talált. Ezzel 0-2-re módosítva a mérkõzés állását.

 

38. perc, egy kecsegtetõ helyrõl kapott szabadrúgást a United, de végül nem lett komolyabb veszély a lövésbõl.

 

 

42. perc, egy újabb Aubameyang helyzet. A dortmundi támadó a kapust próbálta átemelni, és nem is sokon múlott, de Johnstone ezúttal nagyot védett.

 

A félidõ vége elõtt még Mata-t próbálták kiugratni, de a spanyol középpályás lesen volt, és a partjelzõ azonnal be is intette a mozdulatot. Szabadrúgás kifelé.

 

A félidõ vége elõtt több említésre méltó esemény már nem történt. 15 perce van Mourinho-nak, hogy összeszedje a csapatot, és a második játékrészben támadóbb szellemiségben küldje fel a játékosokat.

 

Félidei statisztikákat böngészve a legszembetûnõbb, hogy a United-nek 1, azaz EGY kapura lövése volt. Ezen kell javítani. De ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy egyetlen vérbeli csatár nélkül állt fel a csapat az elsõ félidõben.

 

Ezen Mourinho azonnal változtatott is, és a félidõben Rashford állt be. A fiatal angol játékoson kívül még a kapuban történt változás, ahol Romero váltotta Johnstone-t. Sõt még Young és Rojo jött be a második félidõ kezdetén.

 

46. percben Shaw futott el a szélen, de hosszan tolta meg a labdát. Így oda lett az ígéretes támadás.

 

53. perc, úgy tûnt, hogy valóban támadóbb szellemben jöttek ki a srácok a második félidõre, és nem csak óvatosan passzolgattak.

 

56. perc, Herrera küzdött a labdáért sikeresen, és már a 16-os vonaláról eresztett meg egy lövést, de a német kapusnak sikerült blokkolnia a spanyol lövését.

 

Alig, hogy egy hatalmas helyzetet hagyott ki a csapat, az 58. percben egy dortmundi támadás után a németek 7-ese lõtt egy irgalmatlan nagy gólt a rövid kapufa mellé. Romero még csak mozdulni sem tudott. 0-3 a Borussiának.

 

59. perc, Mata ugrott ki a lesvonalról, aki Mkhitaryan-nak passzolt, és az örménynek már csak az üres kapuba kellett bebelsõznie. Ezzel szépített az eredményen. 1-3!!

 

 

63. perc a Dortmund szinte az egész elsõ csapatát egyszerre cserélte le.  

 

67. perc, majd újabb United cserék. Januzaj, McNair a pályán. Szinte már alig vannak a pályán a kezdõcsapatok tagjai közül.

 

73. perc, két dortmundi szöglet. Az elsõnél helyén voltak a védõ játékosok, míg a másodikat Romero húzta le magabiztosan.

 

75. perc, Mourinho újabb változtatást eszközölt. Pereira Valancia helyett állt be.

 

77. perc, a második félidõben is ivószünetet rendelt el a bíró. Megint van egy kis idejük frissítõt magukhoz venni a játékosoknak.

 

78. perc, Rashfordot állította meg lesen a bíró. Közel egy méterrel helyezkedett el a védõk mögött.

 

81. perc, egy újabb távoli dortmundi lövés, mely csak centikkel kerülte a kaput. Még az is hozzátartozott a történethez, hogy mindezt három United védõ között tehette meg.

 

83. perc, Januzaj futott el a balszélen, de a középre adott labdája nem talált embert.

 

85. perc, német szabadrúgás a kapuval szembõl. Nagyjából 30 méterrõl, de a lövés alaposan elkerülte a kaput.

 

86. perc, Castro vállalkozott ismét jó 25 méterrõl, és iszonyú nagy gólt lõtt a hosszú felsõ sarokba. Romero repült a labda után, de kevés volt. 1-4-re módosult az állás.

 

90. percben Rashford mehetett egy az egyben a kapusra, de mielõtt ellõtte volna a labdát, a védõknek sikerült tisztázniuk.

 

 

Bajnokok Nemzetközi Kupája

Manchester United 1-4 Borussia Dortmund

Sanghaj Stadium

 

United: Johnstone, Valencia, Bailly, Jones, Shaw, Blind, Herrera, Mata, Mkhitaryan, Lingard, Memphis.

 

Dortmund: Weidenfeller, Bender, Dembélé, Aubameyang, Rode, Ramos, Kagawa, Sokratis, Castro, Schmelzer, Passlack

 

Gólszerzõk: Mkhitaryan illetve Castro 2x, Aubameyang, Dembele

 

Sárga lapok: Bailly illetve Papastathopoulos


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!