Trapattoni távozásra bíztatja Gibsont

Az ír válogatott szövetségi-kapitánya, Giovanni Trapattoni szerint Darron Gibson számára kulcsfontosságú, hogy folyamatos játéklehetõséget kapjon, éppen ezért szerinte távoznia kellene a Manchester Unitedtõl.


A középpályás elsõ válogatottbeli gólját szerezte tegnap Írország színeiben a Wales ellen 3-0-ra megnyert barátságos mérkõzés alkalmával egy távoli bombának köszönhetõen.

 

Trapattoni szerint a 23 éves játékosban még nagyon izgalmas lehetõségek rejlenek, azonban attól fél, ha továbbra is az Old Traffordon marad, nem tud továbblépni.

 

Bár az olasz szakember megérti, hogy milyen nagy elismerést jelent egy olyan nagy presztízsû klub játékosának lenni, mint a Manchester United, azonban úgy érzi, Gibson számára sokkal fontosabb, hogy megfelelõ tapasztalatot szerezzen.

 

A klub szurkolói között csak Gibbo becenévre hallgató saját nevelésû játékos egyelõre még nem tudott helyet szorítani magának a Vörös Ördögök kezdõjében, ezért gyakran találja magát a kispadon, ahol a középpálya felfrissítésére szokták harcba küldeni.

 

 

Mivel posztján hatalmas küzdelem van a csapatba kerülésért, Trapattoni azt tanácsolja Gibsonnak, hogy kezdjenek gondolkodni azon, hogy hol folytatja jövõjét.

 

"Többre képes. Nagy lehetõség rejlik benne. Ha én lennék Gibson, másik csapathoz igazolnék, ahol mindig játszhatok" - kezdte a tapasztalt stratéga a Sky Sports Newsnak.

 

"Ha meghúzza ezt a lépést, azzal nagyon fontos döntést tesz a karriere szempontjából."

 

"A Manchester United, az Manchester United, amely egy nagyon nagy klub, de néha a fiataloknak játéklehetõségre van szükségük, folyamatosan játszani, lendületben kell lenni. Ettõl nõ az önbizalmuk." 

 

Gibson gólja:

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!