Larsson: Ibra visszajuttatja a csúcsra a Unitedet

Henrik Larsson szerint korábbi svéd válogatott csatártársa, Zlatan Ibrahimovic képes lesz visszajuttatni a Unitedet a csúcsra.


Larsson egy nagyon gyümölcsözõ kölcsönszerzõdés keretében 2007-ben játszhatott egy rövid ideig az Old Traffordon, és úgy érzi, Ibrahimovic számára nem lesz akadály az, hogy már 34 éves, hiszen még így is fiatalabb, mint Henke volt a kölcsönszerzõdés ideje alatt kilenc évvel ezelõtt.

A United nyári igazolása a szombati, Galatasaray elleni barátságos felkészülési mérkõzésen megejtheti várva várt debütálását Göteborgban, az elvárások pedig magasak a csatárral szemben.

"Zlatan gigantikus méreteket ölt Svédországban" - mondta Larsson az MUTV-nek egy exkluzív interjú keretein belül. "Õ az elsõ számú. Mindenki ismeri õt és mindenki tud róla mesélni. Nagyon sok ember lesz ott, akik nagyon szeretnék már õt látni."

"Gondolom mindenki látta már játszani, de ilyen magas ember létére a technikája és ügyessége olyasvalamik, amik miatt élvezet nézni a játékát. Szóval remélem, hogy minden jól fog alakulni számára, amikor elkezd focizni a Manchester Unitedben. Remélhetõleg képes lesz visszavezetni a Unitedet oda, ahova tartozik."

Amikor megkérdezték, Zlatan kora befolyásoló tényezõ lesz-e a fizikailag megerõltetõ Premier League-ben, Larsson így válaszolt: "Nem, nem gondolnám. Õ egy fitt srác. Vigyáz a testére, szóval ez nem lesz probléma."

"Remélem minden jól fog alakulni, mert a United megérdemelné és õ is megérdemel minden jó dolgot, ami történik vele. Õ Svédország valaha volt legnagyobb futballistája és látni õt csatlakozni a Unitedhez, igen, nagyon jó élmény volt."

 

 

 


A Helsingborgs jelenlegi menedzserét megkérdezték, egyetért-e Jose Mourinho azon feltevésével, hogy Ibrahimovic karrierjének legnagyobb kihívása lesz Angliában játszani.

"Igen, ez egy hatalmas kihívás" - válaszolt Larsson. "Ez az egyik legjobb bajnokság, ha nem a legjobb, és tele van minõségi futballistákkal. Itt hétrõl hétre jól kell teljesítened."

"Ott vannak az angol kupasorozatok is, amikben szerepelhetsz és európai kupában is szeretnél sikert elérni természetesen, szóval nagyon sok mérkõzés lesz. De, mint mondtam, õ fitt és szeret edzeni. A Unitednek nagyon jó erõnléti stábja van, szóval biztos vagyok benne, hogy mindenki képes lesz elérni, hogy ez a klub számára a lehetõ legjobban alakuljon."

"Amire emlékszem vele kapcsolatban, noha nagyon rég volt amikor együtt játszottunk, az, hogy nagy erõbedobással és megfelelõen edzett. Szerintem még mindig így tesz, különben nem lenne képes játszani ebben a korban ezen a szinten."

Ibrahimovic bevallotta, "istenként" tisztelte idõsebb csapattársát, Larssont, amikor mellette játszva törhetett be a válogatottba. Természetesen a korábbi Celtic és Barcelona csillag sokat segített az akkor még fiatal Zlatannak, hogy alkalmazkodni tudjon a magasabb szinthez.

"Minden új játékost a szárnyaink alá vettünk, amikor a válogatottba kerültek" - magyarázta. "Ezt tették a többiek is, amikor elõször a nemzeti csapatba kerültem, és mi is mindig erre törekedtünk. Józan ésszel gondolva, ha szeretnél sikert elérni, ahhoz együtt kell lennie a csapatnak. Biztossá tettük a többiekkel, hogy üdvözölve érezhesse magát érkezésekor és úgy gondolom, ennek így is kell lennie, fõleg, amikor csapatsportot ûzöl."

 

 

 


A United új igazolása egyértelmûen egy globális ikon hatalmas szurkolótáborral, hiszen népszerûsége túlhaladja Svédországét és a klubokét is, ahol eddig szerepelt. Larsson szerint az Angliában jó benyomást tenni készülõ Zlatan mindezt annak eredményeként tudhatja be, hogy egész karrierje során végig nagyon keményen dolgozott.

"Úgy gondolom, amikor egy futballista elér egy bizonyos szintet, az nem azért van, mert csak úgy valaki tálcán nyújtotta át neki, hanem a játékos munkaerkölcsét dicséri" - tette hozzá Larsson.

"Keményen dolgozott és ezért volt olyan sikeres, a szurkolók is ezért rajonganak érte világszerte. Az a véleményem, hogy a társadalom ebbe az irányba megy el, köszönhetõen annak, hogy különbözõ módokon követheted a játékosokat. Ott az internet és a közösségi média is természetesen, és mindenki képes futballt nézni minden egyes nap. Sokkal egyszerûbb követni valaki karrierjét manapság, mint régebben."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!