Mkhitaryant édesapja emléke hajtja

Henrikh Mkhitaryan elmondása szerint édesapja emléke vezérli, hogy a lehetõ legjobb játékossá váljon.


A 27 éves játékos 26.3 millió fontért érkezett a Unitedhez ezen a nyáron a Borussia Dortmundtól, miután az elmúlt szezonban az 'Év játékosának' választották a Bundesligában.

Mkhitaryan édesapja, Hamlet, aki szintén futballista volt, 33 éves korában hunyt el agydaganat következtében és a középpályás eltökélt, hogy büszkévé tegye családját.

"Õ ösztönözött engem, õ volt a motivációm, hiszen amikor fiatal voltam, õ profi játékos volt, és mindig arról álmodoztam, hogy vele mehessek az edzõpályára" - mondta.

 

 

 


"Az volt az álmom, hogy folytathassam a munkáját és én is futballista lehessek. Remélem, hogy büszke rám, amikor lenéz rám az égbõl. Próbálok mindent megtenni, hogy büszkévé tegyem õt."

"Nagyon nehéz, amikor édesapa nélkül nõsz fel, mert a családodban nincs egy igazi férfi, aki irányadással szolgálhat és fegyelemre tanít. Az édesanyám volt számomra az édesanyám és az édesapám is egyben."

Mkhitaryan 15 gólpasszt és 11 gólt jegyzett a tavalyi Bundesliga kiírásban és elárulta, egy álma vált valóra azzal, hogy a Premier League-be igazolhatott.

"Ez a csapat egyike azoknak, akiknek szurkoltam gyerekként" - tette hozzá. "Mindig büszke voltam arra, ahogy játszottak, szóval álomszerû náluk játszani."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!