Galatasaray 2-5 Manchester United

A Manchester United a második félidei teljesítményével legyõzte a Galatasaray-t. Ibra góllal mutatkozott be.


Nem volt meglepõ, hogy Zlatan Ibrahimovic bekerült a kezdõcsapatba, még úgy sem, hogy csak két napja edzett a csapat többi tagjával együtt.

 

Hamar meg is hálálta a bizalmat, hiszen már a 4. percben betalált a Galata kapujába. A svéd csatár Antonio Valencia beadását követõen ollózott a kapu bal felébe, 1-0 a manchesterieknek.

 

 

Sajnos a találkozó nem a felkészülési meccsek legnagyobb iramát hozta, ám ahogy telt az idõ, a törökök egyre inkább magukhoz ragadták az irányítást és tetszetõs dolgokat mutattak.

 

Meg is lett az eredménye ennek, a 22. percben Sneijder szabadrúgását követõen Sinan 7 méterrõl fejelt David De Gea kapujába, kiegyenlítve az eredményt.

 

Bõ 30 perc elteltével pedig egyre nagyobb veszélybe került a United kapuja. Elõbb Eric Bailly szerelt nagyot saját tizenhatosán belül, majd a 34. percben Muslerától indult szép labdakihozatalt követõen végigvezetett támadás láthattunk, amit Sneijder lövése zárt le. A holland kiválóan találta el a labdát, De Geának védenie kellett, különben bevágódott volna a játékszer a léc alá.

 

A megítélt szöglet a rövidre szállt, ahol érkezett egy támadó, fejesét azonban kapu fölé tudta tolni David.

 

Már csak öt perc volt hátra, amikor megszerezte a vezetést a Galatasaray. Egy kiváló kényszerítõzés végén Bruma 15 méterrõl csodásan tekert a hosszú alsóba, védhetetlen lövés volt.

 

A török gárda megérdemelten szerzett vezetést, õk játszották a szebb focit az elsõ játékrészben. A United 1-2 ígéretesnek mondott támadást vezetett, de ezek végül még a tizenhatos elõtt elhaltak.

 

Jose Mourinho természetesen sorcserét hajtott végre a félidõben. A szünet utáni néhány perc csendesen folyt, azonban utána jött egy olyan hét perc, amivel a Vörös Ördögök nem csak megfordították a mérkõzést, de bebiztosították a gyõzelmet is.

 

Az 55. percben Marcus Rahford és Valencia között járt a labda nagyszerûen, minek végén az ecuadori játékos beadta a játékszert, középen érkezett Rooney és egalizált.

 

Két perc múlva a csapatkapitány felívelt Rashford elé, aki lefutotta védõjét, majd elesett a kapusban, a játékvezetõ pedig büntetõt ítélt. A végrehajtó Rooney volt, a támadó a kapu közepébe bombázott, így már a Unitednél volt az elõny.

 

A 62. percben Valencia harmadik gólpasszát is kiosztotta, ezúttal Marouane Fellaininek, aki a hosszúra érkezõ beadást fejelte a kapu túlsó felébe, 4-2.

 

 

Ismét tömeges csere következett manchesteri részrõl, ezúttal a teljes védelem alakult át. Ez azonban nem okozott gondot a Unitednek, amely továbbra is lendületben maradt. 

 

A lendület pedig újabb gólt eredményezett. Juan Mata zseniális labdaátvételt követõen Michael Carrickhez tálalt, az angol szélrõl középre lõtt, ahol érkezett Mata és kapuba talált. Az este legszebb gólja volt ez talán.

 

Rashford rendkívül lendületesen játszott, akárcsak Lingard és Memphis is, aki azonban sokszor belehalt a cseleibe, trükkjeibe. 

 

Az elsõ félidei statikus labdázgatás után a másodikban egy fiatalos Untiedet láthattunk több kiváló teljesítménnyel, minek köszönhetõen a United magabiztosan nyerte meg a göteborgi összecsapását.

Szinte mindenki lehetõséghez jutott, ami a Leicester elleni CS elõtt nagyon jó hír!

 


Galatasaray 2-5 Manchester United
Göteborg, Ullevi Stadium


United: De Gea(Romero 67.), Valencia(Memphis 67.), Bailly(Jones 67.), Shaw(Darmian 67.), Blind(Rojo 67.), Schneiderlin(Fellaini 46.), Herrera(Carrick 46.), Mkhitaryan(Young 46.), Rooney(Mata 67.), Martial(Lingard 46.), Ibrahimovic(Rashford 46.)
Nem használt cserék: Johnstone

 

Gólszerzõ: Sinan 22', Bruma 40' illetve Ibrahimovic 4', Rooney 55', 58'(11-es), Fellaini 62', Mata 75'

 

Sárga lap: Sneijder illetve Rooney

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!