Manchester United 0-0 Everton

Jobb találkozót is el tudtunk volna képzelni Rooney tiszteletére, de itt most nem a szórakoztató játék volt az elsõdleges terv.


Jose Mourinho a találkozót megelõzõen elmondta, ma is 22 játékost kíván pályára küldeni és a szünetben 5-6-7 cserét fog végrehajtani, így a kezdõcsapat tagjai közül sokan 45 perc után pihenõt kapnak.

 

Lassan indult a találkozó, egyik csapat sem esett neki a másiknak, bár a játék sokkal inkább az Everton térfelén folyt.

 

 

Szerencsére Michael Carrick kapuhoz közeli labdaeladását nem tudta megbosszulni a vendégcsapat, majd Lukaku próbálkozása sem jelentett komoly veszélyt David De Gea számára.

 

Bõ 15 perc után kezdett veszélyesebbé válni a manchesteri csapat, több ígéretes megoldást is lehetett látni a pályán, bár a csapatjátékon még bõven van mit csiszolni.

 

A 20. percben Anthony Martial látta meg kiválóan, hogy Luke Shaw megindult elõre, a francia a védõ elé tálalt, kinek beadása azonban Zlatan Ibrahimovic mögé érkezett, a második hullámban pedig senki nem futott fel.

 

Nem sokkal késõbb Martial lövése kerülte el a kaput, majd Ibra próbálkozásánál kellett Stekelenburgnek hárítania.

 

 

A 31. percben támadás alatt állt a másik kapu. Lukaku lövése lecsorgott a védõkrõl, éppen Barkley elé került a labda, a támadó azonnal lõtt, De Gea azonban nagyszerûen hárított. Pillanatokkal késõbb már a másik kapu elõtt adódott lehetõség, Wayne Rooney remekül tálalt Jesse Lingard elé, ám az utolsó pillanatban tisztázni tudott Stones.

 

A 41. percben Shaw lövése centikkel suhant el a bal kapufa mellett, majd Ibrahimovic 4 méterrõl leadott lökete halt el Stekelenburgben.

 

A félidõ lefújása elõtt közel járt a vezetés megszerzéséhez az Everton. Coleman ívelt jobbról középre, Lukaku két védõ között is el tudta fejelni a labdát, ami azonban ha nem is sokkal, de elkerülte a hazai kaput.

 

Ahogy a meccs elõtt mondta a menedzser, valóban tömeges cserére szánta el magát a szünetben, ám ekkor már nem tudhattuk, hogy leginkább a cserékrõl fog szólni a második játékrész.

 

Szurkolói szempontból nem volt kellemes találkozó, de azt mindenképp meg kell jegyezni, hogy húsznál is több játékos kapott lehetõséget.

 

A rengeteg változtatások között egy nagy helyzet is jutott. Jobbról érkezõ beadást Phil Jones nagyon rossz helyre fejelt, éppen Mirallas elé, aki 8 méterrõl szerencsére csak az oldalhálót találta el.

 

A menedzser megtapsoltatta Rooney-t, akit az 53. percben Marcus Rashford váltott.

 

 

Sajnos a manchesteriek nagyon halványan teljesítettek, egészen a 75. percig kellett várni egy helyzetre, de ez sem egy kijátszott, jól megkomponált támadás volt. Rashford beadása csak védõt talált, ám a védelem éppen Fellaini elég bólintott, aki visszatette a játékszert Matának lövésre, de a próbálkozás szögletben végzõdött. A megítélt sarokrúgást Mata végezte el, Fellaini pedig 11 méterrõl bólintott, Robles fogta.

 

A másik kapunál Funes Mori fejese érdemelt említést, de az is inkább a nézõkre volt veszélyes, mint kapira.

 

Egy alacsony iramú találkozót láthattunk, de mindenképp jót tett a felkészülésnek, hiszen sokan kaptak újabb játékperceket. Legközelebb már a Leicester City elleni Community Shield következik.

 


Wayne Rooney tiszteletmeccse
Manchester United 0-0 Everton
Old Trafford

 

Vezette: Michael Oliver

 

United: De Gea(Romero 64.); Valencia(Darmian 64.), Bailly(Jones 46.), Blind(Memphis 64.), Shaw(Rojo 46.); Carrick(Schneiderlin 46.), Herrera(Fellaini 46.), Lingard(Mkhitaryan 46.); Rooney(Rashford 53.), Martial(Young 46.); Ibrahimovic(Mata 64.)
Nem használt cserék: Johnstone

 

Everton: Stekelenburg(Robles 46), Coleman, Baines(Oviedo 65.), Funes Mori, Stones, Holgate(Besic 65.(Davies 78.)), McCarthy(Cleverley 65.), Barry(Gibson 65.), Barkley(Lennon 65.), Deulofeu(Mirallas 46.), Lukaku(Kone 65.)
Nem használt cserék: Galloway

 

Gólszerzõ: -

 

Sárga lap: -

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!