Rooney elégedett Mourinhoval

A Manchester United csapatkapitányát, Wayne Rooney-t lenyûgözte Jose Mourinho hozzáállása, mióta megérkezett az Old Traffordra.


Rooney a tiszteletére rendezett Everton elleni, 0-0-val végzõdõ mérkõzés után nyilatkozott.

Az összecsapás Mourinho elsõ találkozója volt az Old Traffordon United menedzserként, és egyben az utolsó meccs a vasárnapi Leicester elleni Community Shield elõtt.

Mourinho elõdei közül kettõ, David Moyes és Sir Alex Ferguson a nézõtéren voltak, hogy elismerésüket kinyílvánítsák a klubot 12 éve szolgáló játékos felé és Rooney ragaszkodott hozzá, Mourinhonak még el kell sajátítania a Fergusonra jellemzõ konfrontatív stílust.

"Õ nem az a fajta ember - pillanatnyilag, és amúgy sem -, aki belép és elkezd dobálni mindent" - mondta Rooney.

"Sosem tudod, mikor kezdõdik a szezon. Él benne a versenyszellem és mindent meg akar nyerni, mindegy, hogy barátságos meccs, vagy a vasárnapi Community Shield."

"Nyilvánvalóan tudtodra adja az üzeneteit. Gyõzni szeretne, de nem egy üvöltözõs fajta."

"Nagyon sokat vár a játékosaitól, és csak a beszédével olyan aura veszi körül, amivel egyértelmûen tudtodra tudja adni mondandóját számodra."

Ferguson elég vad természetérõl volt híres az öltözõben, ugyanis a történetek szerint olykor teáscsészéket is képes volt dobálni, ha nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt õ eltervezte.

 

 

 


Mourinho talán más megközelítéssel bír, azonban Rooney szerint pontosan ugyanolyan ízig-vérig gyõztes, mint Sir Alex.

"Gyõzni akar. Gyõzni szeretett volna ma este is [az interjú szerdán készült - a szerk.]" - mondta Rooney. "Ezt félidõben is megismételte. A Manchester Unitedben játszva még egy barátságos mérkõzésre is úgy mész ki, hogy meg akarod nyerni azt."

"Sajnos nem sikerült, de ez egy olyan esemény volt, amire a családom és én emlékezni fogunk."

A nem túl pörgõs mérkõzésen 58597 szurkoló jelent meg, akik nagyban segítették megjelenésükkel Rooneyt jótékony ügyei elérésében. Mourinho pedig ígéretéhez hûen a 90 perc alatt mind a 22 játékost szerepeltette.

A Rooney és Zlatan alkotta páros kevesebb, mint egy órát töltött együtt a pályán, azonban volt pár ígéretes megmozdulásuk.

"Ez egy jó teljesítmény volt, ugyanakkor játékperceket is kaptunk" - mondta Rooney. "Ez pár játékosnak mindössze a második mérkõzése volt a felkészülés alatt, szóval nagyon fontos volt, hogy kapjunk pár percet."

"Az elsõ félidõben úgy gondolom jól játszottunk és kialakítottunk helyzeteket is. A második félidõben kicsit megrekedt a meccs üteme a sok csere miatt, de vannak pozitívumok, amiket ki tudunk ragadni a ma esti meccsbõl, és minden bizonnyal olyan dolgok is, amiken tudunk még dolgozni."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!