Leicester City 1-2 Manchester United

Jose Mourinho trófeával kezdte manchesteri pályafutását.


A Vörös Ördögök számára elkezdõdött a 2016/17-es szezon és máris egy trófeáért harcolhattak a játékosok, hiszen az angol szuperkupáért (Community Shield) folyt a harc a Wembley-ben.

 

A találkozót a bajnok Leicester kezdte jobban és Vardy már az 5. percben közel járt a gólhoz, ám Daley Blind az utolsó pillanatban menteni tudott. A másik kapu elõtt Anthony Martial próbált veszélyeztetni, de lövése csak az oldalhálót találta el.

 

Az elsõ 15 perc végéhez közeledve még Wayne Rooney fejese és Marouane Fellaini lövése okozott feladatot Kasper Schmeichelnek, a dán kapus mindkét helyzetet könnyedén hárította.

 

A United kicsit többet járatta a labdát ellenfelénél, a Rókák inkább gyors kontrákban bíztak, valamint a pontrúgásokban láttak esélyt.

 

A 19. percben Okazaki pillanatai következtek. Elõbb Vardy remek cselei után tekert a japán a kapu mellé, majd egy sarokrúgás után a rövidre érkezve nagyszerûen csúsztatott, de szerencsétlenségére a labda a felsõlécen csattant.

 

Nem sokkal késõbb Vardy került hatalmas helyzetbe, de Eric Bailly csodás becsúszással kiválóan szerelte a csatárt.

 

Nem sok szép támadást mutatott a manchesteri csapat, mégis megszerezte a vezetést. Bár a gól sem egy kiépített, begyakorolt támadás után született, hanem Jesse Lingard elképesztõ egyéni alakításából. A szélsõ a félpályáról indult meg a labdával, öt védõ sem tudta megállítani õt, betört a tizenhatosra és már csak Schmeichellel állt szemben, aki bár beleért Jesse lövésébe, de nem tudta hárítani, 1-0 a Unitednek.

 

 

A bekapott gól után próbált válaszolni a Leicester és többet volt náluk a labda, mint elõtte, de nehezen tudtak bejutni a Vörös Ördögök védelme mögé.

 

Szünetben cserékkel próbált frissíteni Ranieri, ami sikerült is neki, mert Gray és Musa is lendületesebben játszott a pályán. Látszott a Rókákon, hogy szeretnének gyorsan egyenlíteni. Az 51. percben Luke Shaw hibája után épp Musa elõtt adódott lehetõség, de a csatár elszúrta azt.

 

Egy perccel késõbb ismét Musa volt az egyik fõszereplõ, nagyszerûen indult meg, de passzát Fellaini lefülelte, a belga azonban rosszul adta haza, Vardy lecsapott rá és David De Gát kicselezve az üres kapuba gurított, 1-1!

 

A gólra csak egy pocsék Rooney-lövés jött válaszként, ami jól jellemezte a csapatkapitány mai teljesítményét.

 

A csereként beálló Gray komolyan gondolta, hogy most megmutatja, mire képes, nem nagyon tudták megállítani õt a manchesteri védõk. Többször is próbálkozott lövésekkel, de De Gea minden alkalommal állta a sarat.

 

Az utolsó húsz percben lassan csordogált a találkozó, majd szinte a semmibõl ismét gól született. Antonio Valencia beadását az egyébként gyengén játszó Zlatan Ibrahimovic bólintotta a kapuba, védhetetlen fejes volt, 2-1 a Unitednek.

 

 

A Leicester már nem tudott válaszolni a United góljára, így a Vörös Ördögöké az idei Community Shield!

 


Community Shield
Leicester City 1-2 Manchester United
Wembley Stadium

 

Vezette: Craig Pawson

 

Leicester: Schmeichel - Simpson(Hernandez 63.), Morgan, Huth(Ulloa 90.), Fuchs(Schlupp 80.) - Mahrez, King(Mendy 63.), Drinkwater, Albrighton(Gray 46.) - Okazaki(Musa 46.), Vardy
Nem használt cserék: Zieler


United. De Gea - Valencia, Bailly, Blind, Shaw(Rojo 70.) - Carrick(Herrera 61.), Fellaini - Lingard(Mata 63.(Mkhytarian 93.)), Rooney(Schneiderlin 87.), Martial(Rashford 70.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Mkhitaryan

 

Gólszerzõ: Vardy 52' illetve Lingard 32', Ibrahimovic 83'

 

Sárga lap: Simpson, King, Vardy illetve Bailly

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!