Lindegaard Carrollt élteti

A dán halóõr álomigazolását Carroll sorsa is befolyásolta, akitõl rengeteg hasznos tanácsot kapott.


 

Könnyen lehet, ha az Odense nem igazolja le 2009-ben az észak-ír Roy Carrollt, a United egykori kapusát, akkor Lindegaard sorsa teljesen máshogy alakul.

 

Lindegaard-nak így váltania kellett és Norvégiába igazolt az Aalesund csapatához, ahol megkapta az elsõ számú kapus pozícióját. Itt hívta fel magára a United figyelmét és igazolt idén januárban 3.5 millió fontért a Vörös Ördögökhöz.

 

Mivel jó kapcsolatban maradtak, Carroll rengeteg jó tanáccsal látta el a dánt United-es karrierje elõtt.

 

„Ez egy nagyon ironikus helyzet azt hiszem”- mondta Lindegaard.

 

„Amikor hozzánk került az elsõ naptól nagyon jó kapcsolatot ápoltunk és nagyon jól bánt velem.”

 

„Mielõtt Manchesterbe jöttem beszéltem vele, hogy milyen a város és a csapat és csupa pozitív dolgot mondott.”

 

„Roy mondta azt, hogy a Manchetser United a legjobb klub és a legjobb hely, ahol egy focista dolgozhat. Itt vannak a legjobb edzõk, a legjobb menedzser, a legjobb játékosok és legjobb lehetõségek ahhoz, hogy az ember fejlõdhessen.”

 

„Azt is mondta, hogy az edzések végén egyszerûen nem volt kedve hazamenni, maradni akart még. Ezt én is éreztem. Maradni akarsz, mert egy remek közegben lehetsz.”

 

Lindegaard feladata a jövõre most az, hogy megszerezze az 1-es mezt. Ez talán nem is az idei szezonban, de a következõben van der Sar visszavonulása után reális cél lehet.

 

A Southampton elleni FA kupa mérkõzésen már be is mutatkozhatott a United elsõ csapatában, ahol minden szempár az õt teljesítményét figyelte. A folytatás a City elleni hétvégi derbin nem tûnik valószínûnek, de a Crawley Town elleni kupameccs ideális lehetõség lenne az Old Traffordon történõ bemutatkozásra.

 

„Ez még távolabbi dolog” folytatta Lindegaard.

 

„A Manchester United nem igazol le olyan játékost akiben nem hisznek. A távolabbi dolgokkal egyelõre nem is foglalkozom, csak a soron következõ feladattal.”

 

„Rengeteg spekuláció lesz most egészen a következõ szezon kezdetéig, hogy ki veszi át Edwin helyét. Ez a legvonzóbb kihívás a világon.”

 

„De ezt nem én irányítom. A Fõnök döntése, nem számít mi történik, tiszteletben kell tartani a szavát.”

 

Ennek ellenére természetesen Lindegaard minden esélyt meg akar ragadni arra, hogy bizonyítsa rátermettségét a feladatra.

 

A nyomás nagyon nagy rajta, hiszen minden egyes apró hibával felerõsíti a Manuel Neuer vagy Marteen Stekelenburg leigazolását vizionáló pletykákat.

 

„A Manchester Unitednél sokkal nagyobb a nyomás rajtad, mint bárhol máshol. Itt a világ minden részérõl rád irányul a figyelem” -mondja mosolyogva.

 

„A lényeg, hogy nem félned kell amikor lehetõséget kapsz, hanem élvezni a futballt.”

 

„Azért focizol, mert élvezed, ez az ami szórakoztató számodra és amit szeretsz. Ezen kell lennie a hangsúlynak, nem azon, hogy mekkora nyomás nehezedik rád.”

 

 

 

 


teamtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!