Bournemouth 1-3 Manchester United

Nehezen indult Jose Mourinho elsõ bajnokija manchesteri menedzserként, de végül 3-1-es sikerrel zárult a találkozó.


Végre a Vörös Ördögök számára is elkezdõdött a Premier League, ám ha valaki túl sokat várt volna a csapattól, hamar ráébresztették õt a játékosok annak ellenkezõjére. Nagyon látszott, hogy szezon eleje van, rengeteg hibával játszottak a csapatok.

 

Mégis a hazaiak mondhatták azt, hogy jobban kezdték a találkozót, sokkal inkább õk voltak azok, akik próbáltak támadásokat kialakítani. De a rengeteg technikai hiba miatt Wilsonék sem sokszor jutottak helyzetig. Az elsõ 15 perc legnagyobb hazai lehetõsége is egy hibából adódott. Egy balról beívelt labdát Luke Shaw lekezelt saját tizenhatosán belül, amit nem kellett volna. Pláne nem rosszul, mert a labda pont a hazaiak csatárához került, de szerencsére Wilson elpuskázta a helyzetet.

 

Már a félidõ felét is elhagytuk, amikor végre valamit a United is mutatott. Pontosabban Anthony Martial, aki a szélrõl befelé indult, majd a hosszút vette célba, de lövése jó 2 méterrel a kapu mellett suhant el.

 

A 27. percben kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel manchesteri részrõl. Ander Herrera nagyszerûen passzolt a védelem mögé, érkezett Antonio Valencia, aki beadás helyett inkább a tizenhatoson álló Juan Matát választotta. A spanyol lövés helyett továbbtolta a játékszert Wayne Rooney-hoz, a csapatkapitány lövése azonban középre ment, könnyû dolga volt így Boruc-nak.

 

Egy kisebb színvonal-emelkedés után ismét komoly csökkenés következett, leginkább csak a mezõnyben járt a labda, és olykor még 1-1 "favágást" is bemutattak a focisták.

 

Aztán egy egyéni hiba után gólt láthattunk. Francis adta haza a labdát röviden, Mata lecsapott rá, de lövése elakadt Boruc-ban, de a visszafutó Francis-rõl ismét Mata elé pattant a labda, aki ekkor már nem hibázott, 1-0 a Unitednek.

 

 

A gól után próbált ismét támadásokat vezetni a Bournemouth, de a United jól megszervezett védekezését nem tudta feltörni. 

 

Szünet után szerencsére sokkal aktívabban játszott mindkét alakulat.

 

Nem telt el hat perc sem, amikor óriási esély adódott a manchesteriek elõtt. Ibra sarokkal adott hatalmas passzt Rooney-nak, aki vállal eltolta magától védõjét és már csak a kapussal állt szemben, de kihagyta az ordító helyzetet. Pillanatokkal késõbb Martial szerzett labdát a hazai térfélen, a svéd csatárhoz passzolt, aki a csapatkapitányt szöktette. Rooney tolt egyet a játékszeren, majd feldobta magát a büntetõterületen belül, Marriner játékvezetõ pedig továbbot intett - helyesen.

 

Az 54. perc környékén Daley Blind pillanatai következtek. Elõbb Ibe lövésénél blokkolt fontos pillanatban, majd Herrera labdaeladását követõen utolsó emberként zseniálisan szerelte a csatárt.

 

Mintha ez a két helyzet méginkább feldobta volna a Unitedet, mely öt percen belül két gólt is vágott. Elõbb Mata és Valencia jobboldali összejátéka és Martial rossz lövése - amibõl gólpassz lett végül - után Rooney bólintott Boruc kapujába, majd Martial megindulását és passzát követõen Ibra jó 25 méterrõl lõtt a hosszú alsóba, amivel gyorsan 3-0-ra elment Jose Mourinho csapata.

 

 

Ráadásul a két gól között volt még egy szabadrúgás, de Zlatan bombaerõs löketét Boruc kitenyerelte bravúrral.

 

Frissítettek a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye, az éppen csak beállt Grabban zseniálisan tálalt Smith elé, aki egy cselt engedett meg magának, majd 14 méterrõl a bal felsõbe tüzelt. Szépített tehát a hazai együttes.

 

Ám a kétgólos hátrány soknak tûnt a piros-feketék számára, akik küzdöttek, de nem igazán találtak újabb fogást a manchesteri védelmen.

 

Az utolsó percekben még Ibra próbált gólt lövetni a csereként beálló Henrikh Mkhitaryannal, de az örmény lesen volt és a játékszer is mögé ment.

 

A ráadás pillanataiban egy szöglet után Surman lõtt 8 méterrõl, David de Gea nagyot mentett, majd néhány másodperccel késõbb egy blokkolt lövésre vetõdött rá, ellenfele elesett és a hazaiak büntetõért kiáltottak, de Marriner ezúttal is helyesen döntött, amikor továbbot intett.

 

Végül a United nem kapott újabb gólt és nagyon fontos gyõzelmet aratott idegenben.

 

 

Premier League, 1. forduló
Bournemouth 1-3 Manchester United
Vitality Stadium

 

Vezette: Andre Marriner

 

Bournemouth: Boruc - Smith, Francis, Cook(Gradel 82.), Daniels - Ibe(Grabban 67.), Arter, Surman, Cook, King - Wilson(Afobe 67.)
Nem használt cserék: Federici, Ake, Smith, Gosling

 

Manchester United: De Gea - Valencia, Bailly, Blind, Shaw - Fellaini, Herrera - Mata(Mkhitaryan 75.), Rooney(Depay 89.), Martial(Schneiderlin 85.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Rojo, Carrick, Rashford

 

Gólszerzõ: Smith 69' illetve Mata 40', Rooney 59', Ibrahimovic 64'

 

Sárga lap: Herrera

 

Kiállítás: -

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!