Miért nem volt még kezdõ Mkhitaryan?

José Mourinho megmagyarázta, miért nem adott még kezdõként játéklehetõséget nyári új szerzeményének, Henrikh Mhkitaryannak a Manchester United eddigi két tétmérkõzésén.


A 27 éves, támadó középpályásként bevethetõ örmény játékos volt a Mourinho éra második igazolása, amikor júliusban szerzõdtették a Borussia Dortmund együttesétõl.

 

Az elõzõ szezonban a játékostársak által a Bundesliga Év Játékosának megválasztott Mkhitaryan a Vörös Ördögök elsõ három felkészülési szezonbeli mérkõzésén, a Wigan Athletic, egykori klubja, a Borussia Dortmund  és a Galatasaray ellen is kezdett, a Wayne Rooney tiszteletére rendezett Everton elleni összecsapáson pedig a második félidõt játszotta végig.

 

A korábban a Shakhtar Donetsknél is megforduló játékos a tétmérkõzéseken azonban csak minimális lehetõséget kapott, a Leicester City elleni Community Shield-döntõben ugyanis csak a hosszabbításban szállhatott be, míg a Bournemouth elleni idénynyitó bajnokin csak negyedórát játszott csereként.

 

Amikor csütörtöki sajtótájékoztatóján arra kérték, árulja el döntései mögött rejlõ gondolatait, Mourinho õszinte és részletes választ adott, fenntartva, hogy Mkhitaryan fontos játékosa lesz a Unitednek ebben a szezonban.

 

 

"Lehetõségek" - kezdte a portugál.

 

"Felkészültem az ellenfélbõl a Leicester elleni meccsre is, és úgy éreztem, ellenük Jesse Lingard sebességére lesz szükségünk, míg a Bournemouth ellen [Juan] Mata mellett a magasan történõ letámadás kivédekezése szólt. Õ képes megtalálni a réseket a letámadó játékosok mögött, ez pedig hasznosnak is bizonyult számunkra."

 

"Mindkét mérkõzésen [Wayne] Rooney játszatása mellett döntöttem, Zlatanhoz [Ibrahimovic] közel, és ezért nem kezdet Micki. Néhány menedzser, amikor megvásárol egy játékost, úgy érzi, azzal kell védelmeznie döntése jogosságát, hogy az adott játékost állandóan játszatja - én nem ilyen vagyok. A csapat nálam sokkal elõrébb való, és mindig abban gondolkodok, mi szolgálja leginkább a csapat érdekeit."

 

"Úgy éreztem, hogy ezeken a mérkõzéseken Lingard és Mata, a Premier League ismeretében, jobb opciók a csapat számára, ezért hoztam ilyen döntést."

 

"Ettõl függetlenül továbbra is tartom, hogy Mkhitaryan egy szuper futballista, és a szezon során rengeteget tud majd hozzátenni a játékunkhoz."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!