Manchester United 2-0 Southampton

Bár Pogba bemutatkozott, Ibrahimovic ellopta a show-t azzal, hogy két góljával gyõzelemre vezette csapatát.


Négy szezon után ismét az Old Traffordon játszott mérkõzést Paul Pogba, aki visszaigazolása óta most léphetett elõször pályára a Vörös Ördögöknél. 

 

A vendégek kezdtek jobban és már a második percben szabadrúgáshoz jutottak, melyet jó helyrõl végezhettek el. Tadic lõtte el a pontrúgást, de szerencsére a sorfalban elhalt a próbálkozás.

 

Az elsõ 5-6 perc álmos játéka után a manchesteriek egyre több idõt töltöttek ellenfelük térfelén, ami egyre több lehetõséget hozott magával. Az elsõ említésre méltó támadás a 13. percben jött a hazaiaktól, Juan Mata cselezgetett, majd csodás labdával indította Zlatan Ibrahimovic-ot. A svéd kicsit kiszorult, így visszajátszott Pogbának, aki lõtt, de Forster biztosan fogta a játékszert.

 

Két perccel késõbb Daley Blindet elõzték meg, a labda Tadic elé került, ám a támadó csúnyán kapu fölé bombázott. Nem sokkal késõbb Redmond került a hazai védelem mögé, beadása azonban ha centikkel is, de magas volt Longnak. A félidõ elsõ fele jól megmutatta, hogy a United védelme még nagyon nincs összeszokva, nem volt meg igazán az egység hátul.

 

Majd 30 perc telt el, amikor Pogba labdáját Mata fejelte tovább Zlatanhoz, aki kapunak háttal is próbálkozott, de lövése elkerülte a hálót. Egy perccel késõbb Mata osztott kiváló passzt a svédnek, aki jobbról megpróbált centerezni, de egy védõ belelépett az átadásba, ami így nem jutott el a társhoz és csak szöglet lett belõle.

 

A 34. percben a 600. klubmeccsét játszó Rooney átlövéssel próbálkozott, de Forster könnyedén hárított. Két perccel késõbb azonban mattolva volt a kapus, amikor a csapatkapitány beadását Ibra 10 méterrõl a kapu bal alsó sarkába fejelte, ezzel a United megszerezte a vezetést!

 

 

A szünet elõtt a Soton kicsit aktivizálta magát, de sem Long, sem Davis nem tudott kapuba találni, sõt még a kaput sem sikerült eltalálniuk, így David De Gea unalmas félidõt teljesített.

 

Fordulás után Mata került helyzetbe elõször, nem is tévedett sokat, de nem sikerült gólt szereznie. Nem úgy Tadic-nak, aki a 49. percben betalált De Gea kapujába, de les miatt a találat érvénytelen volt.

 

A második játékrész sokkal hangsúlyosabbra sikerült a Unitednek, mint az elsõ 45 perc, a Vörös Ördögök könnyedén robogtak át a vendégek térfelén.

 

Az 50. percben Pogba indította Martialt, aki elrobogott bal szélen, befelé cselezett, 18 méterrõl lõtt, Forster hárított, bár a kemény lövés kijött a kapusról. Egy perc múlva Clasie rántotta le Shaw-t, amiért Anthony Taylor büntetõt ítélt. Ibra állt a labda mögé, amit magabiztosan vágott a jobb alsóba, 2-0, a svéd csatár duplázni tudott.

 

 

Az újabb bekapott gól nem tett jót a Sotonnak, amely semmi veszélyt nem jelentett a hazai kapura. Bár a 61. percben a helyzetek száma 8-7 volt a vendégek javára, a kaput eltaláló próbálkozások jól mutatták, hogy a meccs a hazaiakról szólt, hiszen 5-1 volt ez az arány a javukra.

 

A 64. percben Mata szögletét fejelte kapu fölé Pogba, majd a következõ pillanatban Martial növelhette volna a United elõnyét, de ahelyett, hogy az üresen felfutó Zlatant játszotta volna meg, õ inkább lõtt, ám Fonte blokkolt.

 

Egy perc múlva Pogba varázsolt a középpályán, majd Zlatanhoz passzolt, aki jobbról átívelt a hosszúra, Martial mellel nagyszerûen vette le a labdát, de mire lõtt volna, a védõk beérték és így már elhalt a támadás.

 

Az utolsó 15 percre visszaesett a mérkõzés irama, talán már mindkét gárda elfogadta a 2-0-s eredményt. A United már nem igazán erõltette a támadásokat, míg a kikötõvárosiak bár próbálkozgattak, Long csúsztatásán kívül - ami elment a kapu mellett - nem sok dolog emelte meg a hazai drukkerek pulzusát.

 

Nem úgy a 93. percben Pogba lövése, ami azonban ha centikkel is, de elkerülte a kaput, így maradt a 2-0.

 

Több pozitívum is fellelhetõ volt a találkozón. Kezd úgy tünni, Ibra a PL-ben is képes gólokat termelni, Pogba ígéretesen mozgott, bár az elején szórta el a labdákat, de utána feljavult és a csapat egyik legjobbja lett. Az is kezd már látszani, mit is akar Mourinho a játékosoktól látni. Pozitívum még az, hogy két meccs alatt lõttünk ötöt és ezt a találkozót kapott gól nélkül hoztuk le.

 

 

Premier League, 2. forduló
Manchester United 2-0 Southampton
Old Trafford

 

Vezette: Anthony Taylor

 

United: De Gea - Valencia, Bailly, Blind, Shaw - Fellaini, Pogba - Mata(Mkhitaryan 75.), Rooney(Smalling 89.), Martial(Herrera 82.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Young, Schneiderlin, Rashford

 

soton: Forster, Cedric, van Dijk, Fonte, Targett, Romeu(Clasie 12.), Hojbjerg, Davis(Austin 67.), Tadic, Long(Rodriguez 84.), Redmond
Nem használt cserék: McCarthy, Yoshida, Pied, Ward-Prowse

 

Gólszerzõ: Ibrahimovic 36', 52' (11-es)

 

Sárga lap: -


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!