Ibra lemásolná mentorait

Zlatan Ibrahimovic nagyon élvezi, hogy a Manchester United fiataljainak mentora lehet 12 évvel azután, hogy belépett a Juventus öltözõjébe, mely tele volt nagy játékosokkal.


Jose Mourinho a hónap elején azt mondta, a svéd csatár olyan az Aon Training Complex kantinjában, mint egy mágnes, akit körbevették csapattársai étkezéskor.

 

Ibrahimovic két gólt lõtt pénteken, a Southampton elleni bajnokin, ami után a ManUtd.com-nak és a Manchester Evening News-nak adott interjút és mesélt arról, milyen is tapasztaltabb játékosnak lenni, valamint arról is beszélt, mennyire másabb annál, mint amit a média mutat róla.

 

"Felelõsség van rajtam" - magyarázta Zlatan. "Az edzõ nagy felelõsséget tett rám, én meg elfogadtam. Csak magamat adom, próbálok segíteni a többieknek. Az emberek a médiában, a pályán kívül kialakított kép alapján ítélnek meg úgy, hogy nem is ismernek. Csak írnak rólam - de nem érdekel."

 

"Egyik fülemen be, a másikon ki. Az a fontos, hogy a srácok [a Unitednél] mit gondolnak rólam, az a legfontosabb. Ha tudok segíteni, segíteni fogok, még ennél is több segítséget tudok adni."

 

Mindezt kiemelve, Ibrahimovic visszatekintett 2004-re, amikor csatlakozott a Juventus csapatához, melynek öltözõjében a futballvilág néhány legnagyobbja ült akkoriban.

 

"Számos nagyszerû játékossal játszottam" - folytatta. "Úgy értem, amikor a Juvéhoz igazoltam, fiatal srác voltam. Ott volt Vieira, Cannavaro, Thuram, Buffon, Del Piero, Trezeguet, Nedved, Camoranesi, Emmerson. Szörnyeteg csapat volt az. Onnan jött ez a mentalitás. De idõvel érettebb leszel - van két gyermekem - és több felelõsség hárul rád."

 

 

Zlatan immár negyedik gólját is megszerezte új csapatában, pedig csak három tétmeccset játszott a gárdával. A Southampton elleni duplája közül a második büntetõbõl született, ami azért is fontos, mert eddig Wayne Rooney volt az, aki rendszeresen elvégezte a pontrúgásokat.

 

Ibra elismerte, beszélt a csapatkapitánnyal arról, kinek is kellene lõnie a tizenegyest. "Úgy két hete beszéltünk errõl, így nem volt vita. Jóval elõtte eldöntöttük már ezt, nem a pályán történt."

 

Ahogy a hórihorgas csatár rámutatott, két góljánál fontosabb az, hogy a United három ponttal gazdagodott. A támadó ráadásul nagyon elégedett azzal, ahogyan a manchesteri alakulat teljesített a Szentek ellen.

 

"A csapat jól dolgozott, és azt gondolom, sokkal többre vagyunk képesek. De ez még csak a második mérkõzés volt a Premier League-ben, és alapvetõen rengeteg dolog új még. Új az edzõ, a szakmai stáb és néhány játékos is."

 

"Olyan ez, mint egy puzzle - össze kell rakni az elemeket, akkor mûködik a dolog. Eddig két meccs két gyõzelemmel, úgyhogy hat pontunk van és keményen dolgozunk tovább. Úgy gondolom, jó eredmények jönnek."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!