Ron Atkinson: Ibra 20 gólt is lõhet a bajnokságban

A Manchester United korábbi menedzsere, Ron Atkinson a Southampton ellen a meccs legjobbjának választott Zlatan Ibrahimovic-ot dicsérte.


Atkinson, aki szerint Zlatan mellett Antonio Valencia és Paul Pogba voltak a legjobbak a pénteki meccsen, az MUTV-nek beszélt a svéd játékos hazai pályán való debütálásáról.

A nyurga csatár Wayne Rooney beadása után egy fejessel nyitotta meg a gólok sorát, majd egy tizenegyessel növelte a csapat elõnyét, miután Luke Shaw-val szemben szabálytalankodott a Southampton középpályása, Jordy Clasie.

"A legkielégítõbb dolog számomra az egészben, hogy van egy olyan gólszerzõ játékosunk, aki tényleg lövi a gólokat" - mondta Atkinson. "Zlatanra nézve úgy gondolom, hogy lehetne rá fogadni, hogy 20 góllal végez, és most bajnoki gólokról beszélek. Ha van egy ilyen játékosod és még egy-kettõ hasonló, azzal nagy esélyed van."

 

 

 


"Hogy igazságosak legyünk vele, lesznek olyan periódusai egyes mérkõzéseknek, amikor azon gondolkodsz majd, vajon hol lehet? Õ valójában nem dinamikus és nem fog ide-oda rohangálni, mert 34 éves."

"Nem fog ilyesmit tenni. De tudod, ha elõkészítesz számára egy lehetõséget - már láthattunk két nagyszerû fejest tõle." Ibrahimovic most már minden sorozatot figyelembe véve négy gólnál jár, miután a Bournemouth elleni Premier League elsõ forduló és a Leicester elleni Community Shield mérkõzések során is betalált. Atkinson hozzátette: "Nem vettem észre a Community Shield és a Soton elleni mérkõzés elõtt, hogy milyen jó is a levegõben."

"Két fenomenális fejest láthattunk tõle. Mindig akrobatikus ollógólokra és távoli bombákra asszociálsz vele kapcsolatban, de õ igazi fenyegetést jelent a levegõben is."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!