Herrera izgatottan várja az EL sorsolást

A Manchester United még sosem hódította el az Európa-ligát és Ander Herrera a trófea megnyerésével történelmet írna, különösen ha az útjuk közben korábbi együttese, az Athletic Club csapatával is összemérhetnék erejüket.


Az Európa-liga csoportkörének sorsolása pénteken magyar idõ szerint 13:00 órakor történik majd, amit a Vörös Ördögök az egyes számú kalapból várhatnak, melyben Herrera korábbi együttese is megtalálható. Az MUTV-nek nyilatkozva a spanyol elmondta nézõpontját a sorozattal kapcsolatban és izgatottan várja, Jose Mourinho együttese mely csapattal néz majd szembe.

"Szerintem ez egy nagyon élvezetes kiírás, és mi minden sorozatban harcolni szeretnénk, amiben részt veszünk" - mondta Herrera az MUTV-nek. "Az Európa-liga minden szezonnal egyre fontosabbá válik - véleményem szerint az UEFA remekül dolgozik ezen. Úgy gondolom mi vagyunk a legnagyobb klub a sorsoláson, és tisztelnünk kell a történelmünket. Meg akarunk küzdeni azért a trófeáért és már nagyon izgatottak vagyunk a sorsolást illetõen."

"A játékosok a lehetõ legtöbb mérõzésen szeretnének szerepelni, szóval lehetõségünk nyílik, hogy minden csütörtökön, vasárnap, csütörtökön, vasárnap szerepelhessünk. Nagy csapatok ellen is pályára léphetünk majd. Esélyem lesz a volt csapatom ellen játszani, ez egy nagyon jó kiírás."

"A múlt szezonban egy másik angol klub [Liverpool] elveszítette a döntõt a Sevilla ellen. Ha megnyered a sorozatot, szereplhetsz a Szuperkupában, szóval ez tele van pozitívummal. Mindenkinek lesz lehetõsége játszani a keretbõl és remélhetõleg a lehetõ legtovább jutunk majd a sorozatban."

 

 

 


Noha nem valószínû, hogy a klubok egy csoportba kerülnek majd, hiszen mindkét együttes saját bajnokságának ötödik helyén végzett, Ander továbbra is optimista azt illetõen, hogy a sorozat késõbbi szakaszában szembe nézhet majd korábbi kenyéradójával. Herrera egyetértett azzal, hogy ez egy nagyon különleges esemény lenne számára.

"Természetesen az lenne! Három fantasztikus évet töltöttem ott" - mondta Herrera. "Amikor elhagytam zaragozai otthonom, ahol 12 évet töltöttem, majd megérkeztem Bilbaoba és az minden számításomat felülmúlta. Fantasztikus klub, fantasztikus emberekkel. Nagyon gyorsan sikerült otthon éreznem magam és a családomnak is. Szóval természetesen igen, ha az Athletic lesz az ellenfelünk, az egy nagyon különleges összecsapás lesz számomra."

A pénteki sorsoláson a résztvevõ 48 klubot 12 négy fõs csoportba fogják sorsolni és Herrera nagyon izgatott, hogy többet tudhasson meg ellenfeleikrõl. Amikor megkérdezték Andert, milyen sorsolást szeretne, könnyebb ellenfeleket vagy már a sorozat elején magas teszt elé állítani magukat, õ inkább a klubok földrajzi elhelyezésére tette a hangsúlyt, mintsem erejükre.

"Õszintén szólva a lehetõ legközelebbi ellenfeleket szeretném" - viccelõdött a 27 éves középpályás. "Amikor sokat kell utaznod, fáradtabbá válsz. Azt hiszem van pár klub Kazahsztánból, Ukrajnából, Oroszországból és õk a legtávolabbiak. A sorsolást meglátva szeretném majd a lehetõ legközelebbi ellenfelek nevét olvasni."

"De ezt leszámítva, nincs külön preferenciám. Ha meg szeretnéd nyerni a kiírást, a legjobb csapatok ellen kell szerepelned, szóval nem számít, hogy ez a csoportkörben vagy a sorozat késõbbi szakaszában történik."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!