Sir Alex: Döntõ jelentõségû derbi lesz

Sir Alex Ferguson szerint döntõ jelentõségû mérkõzés lesz a Manchester United holnapi, Manchester City elleni rangadója a bajnoki cím szempontjából, de nem számít túlságosan sok meglepetésre.


A szombaton, angol idõ szerint ebédidõben rendezendõ városi rangadón úgy fogadja hazai pályán az elsõ helyezett Manchester United õsi riválisát, a Manchester Cityt, hogy a harmadik helyen álló Kékek mindössze öt pontra vannak az elsõ helytõl.

 

A Vörös Ördögök jelenleg négy ponttal vezetik a bajnokságot a legközvetlenebb üldözõik, az Arsenal elõtt, azonban egy esetleges hétvégi vereséggel nem csak az Ágyúsok kerülhetnének lõtávolon belülre, de még a helyi õsellenség is karnyújtásnyira lehetne a május végén bajnoki címet eredményezõ elsõ helytõl.

 

Természetesen Sir Alex Ferguson tisztában vele, hogy legénysége kemény erõpróba elé néz, de reményei szerint erõs hazai mérlegük ezúttal is mellettük áll majd.

 

"A holnapi mérkõzés egy nagyon nagy rangadó lesz számunkra, de a két csapat számára a bajnoki cím szempontjából is döntõ jelentõséggel bír, ez pedig egy nagyon izgalmas összecsapássá teszi számunkra ezt a találkozót."

 

"A rangadókon soha nem lehet könnyû mérkõzésre számítani, de erõs önbizalommal várom az összecsapást a hazai formánknak köszönhetõen."

 

Mint köztudott a válogatott mérkõzések miatti szünet elõtti utolsó megmérettetésen elvéreztek a skót menedzser fiai a Molineuxban, amikor 2-1 arányú vereséget szenvedtek a Wolvestól, amely egyébként az elsõ volt ebben a bajnoki szezonban, így nem éppen kedvezõ elõjelekkel várhatják a városi derbit.

 

"A Premier Leagueben minden csapat veszít mérkõzést, és a szezon vége felé közeledve a csapatok egyre több pontot hullajtanak" - tette hozzá.

 

"Az a csapat lesz a bajnok, amely a legegyenletesebb formát tudja nyújtani."

 

 

Az elõzõ évi, Old Traffordon rendezett derbi 4-3-as hazai gyõzelmet hozott egy sokak által vitatott Michael Owen által a hosszabbítás utolsó percében szerezett gólnak köszönhetõen.

 

Az idei szezonban a City pályaválasztása mellett rendezett találkozó mélyen alulmúlta a várakozásokat, ugyanis novemberben a csapatok egy vérszegény 0-0-val rukkoltak elõ.

 

Azonban akármi is lesz az eredmény, Sir Alex Ferguson elárulta, nem lenne meglepõdve, ha mindkét csapat tökéletesen tudná, mire képes ellenfele, és mire kell számítania a másiktól.

 

"Jó véleménnyel vagyok a csapatukról, és õk is a miénkrõl."

 

"Manapság már nincsenek titkok a csapatok körül. Egyáltalán nincsenek. A videóselemzések megjelenése teljesen új dimenziót nyitottak a mérkõzésekre való felkészülésben."

 

"Amikor elemezzük a jövendõbeli ellenfeleinket, mindig van egy véleményünk azzal kapcsolatban, hogy ki fog játszani, de ez a mi csapatunkat elemzõk esetén is igaz."

 

Mint köztudott, a hét közben barátságos mérkõzéseket játszottak világszerte, amely a skót menedzser szerint legalább kicsit elvonta a figyelmet a szombati összecsapásról. Amelyet egyértelmûen nem kell problémaként kezelni, ugyanis a két csapat közti rivalizálásból kifolyólag mindenki hatalmas elvárásokkal tekintett novemberi mérkõzésük elébe, ám többeknek hatalmas csalódásban volt része.

 

"Talán a válogatott mérkõzések nem jöttek rosszul ezesetben. Legalább kicsit elvonták a figyelmet errõl a mérkõzésrõl."

 

"Nem szabad, hogy túlságosan belemásszon a klubok életébe a mérkõzés körüli felhajtás. Nekünk a pályán kell teljesítenünk." 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!