Mourinho nem sietteti 'szuper' Mkhitaryant

Menedzsere szerint a korábbi Borussia Dortmund játékos villogni fog a Premier League-ben, amint sikerül felvennie az angol ritmust.


A Manchester United menedzsere, José Mourinho szerint Henrikh Mkhitaryan a klub sztárja lesz, a támadónak azonban ki kell várnia lehetõségét.

 

A nyári átigazolási szezonban a Borussia Dortmundtól 30 millió fontért szerzõdtetett középpályás eddig összesen 29 percnyi játéklehetõséget kapott csak a Premier League-ben csereként.

 

Egyelõre ugyanis Wayne Rooney, Juan Mata és Anthony Martial is jobban preferált posztján, mint az örmény, Mourinho szerint pedig a trió formája miatt csúszik Mkhitaryan aktívabb szerepvállalása.

 

"A többiek nagyon jól játszanak" - kezdte Mourinho.

 

"Néhány menedzser, amikor új játékost vásárol, azzal védelmezik magukat, hogy minden adandó helyzetben játszatják õket. Úgy gondolják, én választottam, én vásároltam meg, ezért bizonyítanom kell a világnak, hogy igazam volt."

 

"Nálam ez nem így van, én elsõként a csapatomra gondolok. Miki egy szuper játékos, és biztos vagyok benne, hogy sikerrel fog járni. Engem semmi nem siettet, hogy megmutassam a világnak, mennyire jó játékos is õ."

 

"Talán szombaton játszani fog a Hull City ellen. Nagyon jó kerettel rendelkezünk, ezért minden hétvégén az lesz a téma, hogy A, B vagy C miért nem játszik, de ez egy normális dolog."

 

 

Mourinho tisztában van vele, hogy kezdõcsapata kiválasztása folyamatosan téma lesz ebben a szezonban, amelyet a United eddig két gyõzelemmel kezdett a bajnokságban.

 

A portugál taktikus emellett azt is elárulta, tudja, hogy bizonyos taktikai döntései azonnal egy adott játékos jövõjével kapcsolatos pletykaáradatot indíthat el.

 

"Ez nehéz dolog, de ha Matát például a kispadra ültetem, azonnal arról kezdenek el beszélni, hogy el akarom távolítani a klubtól, és el fogom adni" - tette hozzá.

 

"Ha nem játszatom Martialt, akkor õ krízisben van, ha Ashley Youngot, akkor meg nem kedvelem Ashley Youngot."

 

"Ha Memphist nem, akkor neki is már kifelé áll a sátorfája."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!