Hull City 0-1 Manchester United

A csereként beálló Marcus Rashford góljával a Vörös Ördögök továbbra is veretlenek a bajnokságban.


Egymás feltérképezésével kezdtek a csapatok, így az elsõ tíz perc nagyon óvatos játékot hozott a KCom Stadiumban.

 

Az elsõ említést érdemlõ esemény a 11. percben történt, ekkor Anthony Martial indult el a bal oldalvonaltól befelé, lágyan az ötösre ívelt, ahol Zlatan Ibrahimovic fejelt, de próbálkozása ha nem is sokkal, de elkerülte a kaput. 

 

A folytatás sem sikerült sokkal izgalmasabbra, mint a mérkõzés eleje, a játék bár leginkább a hazai térfélen folyt és a United járatta a labdát, Jose Mourinho csapata nem sokra ment fölényével.

 

A játéknak valószínûleg a szakadó esõ sem tett jót, mert rengeteg hibával játszottak a játékosok.

 

A 23. percben Marouane Fellaini már második komolyabb szabálytalanságát követte el, és sárga lapot is kapott ezen eset után. A megítélt szabadrúgást Snodgrass lõtte el, David De Gea csak nézte a játékszert, ami szerencséjére elkerülte kapuját. 

 

Nem sokkal késõbb Robertson kiváló beadására érkezett Snodgrass és Shaw, a két játékos nagyot harcolt a labdáért, amit végül De Gea szerzett meg. A Hull támadója az esetnél nekiesett a kapufának, ami miatt ápolni kellett õt.

 

A tanácstalanság jele tûnt fel, amikor Paul Pogba 30 méterrõl inkább kapura lõtt, Jakupovic azonban könnyedén hárított. Akárcsak a 37. percben, amikor a Juan Mata elleni szabálytalanságért megítélt szabadrúgást a spanyol játékos próbálta a jobb alsóba tekerni.

 

Mata egyébként sokat mozgott és többször is nagyon jól játszott össze Antonio Valenciával, leginkább ez az oldal élt a manchesteri támadások során, Martialék igen szürke napot fogtak ki - legalábbis az elsõ félidõben mindenképp.

 

A 39. percben Valencia játszott Zlatanhoz, aki nagyszerû passzal indította Rooney-t. A csapatkapitány az alapvonalról középre lõtt, de sajnos csak Martial mögé sikerült, így ezúttal sem született gól. Percekkel késõbb Vale beadását Mata bólintotta meg, de Jakupovic ezúttal is a helyén volt.

 

A rendes játékidõ utolsó percében egy Rooney által elvégzett szabadrúgást Ibra próbált hálóba kotorni, elsõ próbálkozása kijött a kapusról, majd sarokkal kisodródott helyrõl próbálkozott, ez sem sikerült neki, ráadásul már az egész hiábavaló volt, hiszen Moss játékvezetõ les miatt megállította a meccset.

 

A ráadás pillanataiban Eric Bailly és Valencia között indult el Hernandez, lövését azonban De Gea fogni tudta.

 

Közepes színvonalú mérkõzésen talán a United tett többet a vezetés megszerzéséért, de ez nem sikerült neki, a játékosok nem voltak igazán felpörögve.

 

Sajnos a folytatás sem sikerült túl látványosra, a fordulás utáni elsõ 15 percben leginkább azért izgulhattunk, hogy elálljon az esõ, ugyanis a pályán a játékosok nem sok érdemlegeset tettek.

 

Aztán hirtelen, a 60. perc környékén mintha felébredt volna a vendégcsapat, Martial és Ibra is lõtt, bár mindketten tévedtek néhány centit. 

 

A 65. percben Pogba is úgy gondolta, jár neki egy lövés, meg is ereszette 35 méterrõl, de a labda 1 méterrel elkerülte a jobb felsõ sarkot.

 

Már csak 20 perc volt hátra, amikor a csereként beálló Henrikh Mkhitaryant csak szabálytalanul tudta megállítani a Hull védelme, a szabadrúgást Zlatan vállalta el, de a védelem blokkolni tudott. 

 

A 72. percben Valencia sokadjára adta be jobbról a játékszert, Meyler kézzel ért a labdába, Moss azonban nem fújt semmit, pedig a visszajátszás is jól mutatta, Meyler keze a labda felé mozgott, úgy ért bele.

 

A másik kapu elõtt Huddlestone próbálkozott, lövése megpattant Bailly-n, De Gea már verve volt, de a labda szögletre gurult.

 

Az utolsó 10-12 percre nagyobb fokozatba kapcsoltak a Vörös Ördögök, Pogba szabadrúgásból kísérletezett, de nem talált kaput. A 79. percben Rashford a bal szélrõl indult el, lerázott két embert, majd három védõ között laposan tekert a hosszúba, de Jakupovic elérte a labdát, nagyot mentett a kapus.

 

Három perccel késõbb Rashford elõkészítõként villant, Mkhitaryan lõtt 12 méterrõl, de Davies hatalmasat blokkolt. Pillanatokkal késõbb Valencia erõbõl kapu elé lõtt labdája egy védõrõl kapu felé pattant, de a hazai hálóõr megint a helyén volt és hárítani tudott.

 

A Hull már csak a védekezéssel foglalkozott, ha meg is szerezték a labdát, hamar el is adták azt és már jöhetett is a United.

 

A 89. percben Pogba remek csel után lõtt, de megint nem célzott jól, majd Mkhitaryan is próbálkozott, de lövését könnyedén fogta a hazai kapus.

 

A vendégek fejetlenül támadtak, és a 92. percben ez majdnem megbosszulta magát. Ugyanis a Hull kilépett bunkerébõl és egy végigvezetett kontra végén Meyler lõtt, szerencsére a kapu fölé. Mike Phelan még mosolygott a helyzet után, de néhány másodperccel késõbb már szomorkodhatott, ugyanis Rooney kiválóan ment el a bal szélen, kapu elé lõtt, ahol érkezett Rashford és mindenkit megelõzve közelrõl a kapuba talált, 1-0 a Manchester Unitednek!!!

 

Ez is lett a vége! Egy nagyon nehéz mérkõzést nyert meg a United. Egy olyan mérkõzést, amiket egy csapatnak meg is kell nyernie, ha bajnok akar lenni!

 

 

Premier League, 3. forduló
Hull City 0-1 Manchester United
KCom Stadium

 

Vezette: Jonathan Moss

 

Hull: Jakupovic - Elmohamady, Davies, Livermore, Robertson - Clucas, Huddlestone, Meyler - Diomande, Hernandez(Maguire 83.), Snodgrass(Maloney 48.)
Nem használt cserék: Kuciak, Bowen, Olley, Clackstone, Hinchliffe

 

United: De Gea - Valencia, Bailly, Blind, Shaw - Fellaini, Pogba - Mata(Rashford 71.), Rooney(Smalling 94.), Martial(Mkhitaryan 60.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Herrera, Schneiderlin, Young

 

Gólszerzõ: Rashford 92'

 

Sárga lap: Huddlestone, Meyler illetve Fellaini, Rashford, Rooney

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!