Ferguson gondjai Owen körül

A skót menedzser elismerte, több lehetõséget érdemelne Michael Owen.


A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson elismerte, nem teljesen fair Owennel szemben.

A veterán támadó az Old Traffordon töltött második szezonjában sem kapott sok lehetõséget és az általános következtetések azok, szerzõdése lejártával távozik a Unitedtõl a szezon végén.

Owen csupán négy alkalommal szerepelt kezdõként, mégis szerzett már négy találatot a Vörös Ördögök idei sorozatában, legutóbb a Southampton elleni FA kupa találkozón volt eredményes.

Mivel a szezon a legkeményebb szakaszba lép, Ferguson tudja, Michael Owen nagy hasznára lehet együttese számára. Ám Dimitar Berbatov, Wayne Rooney és Javier Hernandez is rendelkezésre áll, így Sir Alex nem igazán tudja, mikor szerepeltetheti Owent.

 


"Folyton olyan helyzetet próbálok kialakítani, ahol Michael több lehetõséghez juthat" - kezdte Ferguson. "Nem teljesen fair vele szemben a kevés lehetõség. Fantasztikusan teljesít edzéseken és amikor pályára lép, soha nem hagy cserben."

Ferguson amennyiben Berbatov vagy Rooney botladozna, legtöbbször érthetõen Hernandeznek ad lehetõséget, hisz a mexikói szenzációs bemutatkozó szezont fut. Ugyanakkor a szezon belép abba a részbe, amikor egyre fontosabb mérkõzések jönnek, így Owen tapasztalata sokkal hasznosabb lehet Fergie számára.

"Michael fenomenális játékos a tizenhatoson belül és környékén. Michael és Hernandez fizikuma között hasonlóságot fedezhetsz fel. Mindketten rendkívül veszélyesek a kapu elõtt. Az elkövetkezendõ kiélezett helyzetben azonban Owennek elõnye van abban, hogy sokkal tapasztaltabb az ilyen helyzetekben. Ezt más sokszor bizonyította nekünk."


sportinglife.com 


sportinglife.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!