Nem szakad meg a skót kötelék

Úgy tûnt, a Manchester Unitedben 114 év után elõször nem lesz skót játékos Donald Love távozását követõen, azonban pár jelentkezõnek köszönhetõen ez végül nem így történt.


Love természetesen csupán nagymamája által rendelkezik skót felmenõkkel, hiszen Rochdale-ben született, azonban van még egy Vörös Ördög, aki kapcsolódik az országhoz és hamarosan a nemzeti csapatba is betörhet.

Scott McTominay beküzdötte magát Warren Joyce tartalékcsapatába és a szezonnyitó négy mérkõzésbõl három alkalommal szerepet kapott. A 19 éves lancasteri srác leginkább a középpályán érzi magát otthon, de középcsatárt is játszott már Joyce csapatában és jó benyomást keltett.

"A családom jobbára skót" - mondta a ManUtd.comnak. "Az édesanyám rendelkezik felmenõkkel onnan, az édesapám felõl mindenki skót. Voltam pár edzõtáborban Skóciával. Szinte mindent tudok Ricky Sbargiáról és Brian McClairrõl. Valószínûleg jobbára skót vagyok, mint angol, de ez nem zavar engem."

"Kinek fogok drukkolni a világbajnoki selejtezõkön? Ez nehéz kérdés! Azon fog múlni valószínûleg, hogy hol vagyok, ha a nagyapámnál, akkor Skóciának kell majd drukkolnom! Egy kicsit mindkettõnek - szeretném, ha mindkét nemzet jól teljesítene."

Mindeközben Ethan Hamilton az U18-asok csapatkapitányává lépett elõ és a Chelsea ellen a Premier League 2 küzdelmeiben is tiszletét tette. A középpályás Edinburgh-ban született és az Aon Training Complexben magas képzésben vesz részt.

Szóval bár nincs egyetlen skót játékos vagy menedzser a felnõtt csapatnál a United 1902-es megalakulása óta, a kapcsolat, mely a csatár Jack Peddie-vel kezdõdött, még mindig folytatódik a United korosztályos együtteseiben.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!