Schmeichel: Guardiola túlértékelt

A Manchester United korábbi kapusa, Peter Schmeichel szerint Pep Guardiola számára nem lesz könnyû az élet a Premier League-ben.


Guardiola elsõ szezonját tölti a Manchester Cityben, és kivételes rekorddal érkezett Angliába, miután lenyûgözõ sikereket ért el a Barcelona és Bayern München csapataival.

A 45 éves edzõ kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Barcelonával, továbbá három bajnoki címet is begyûjtött és két alkalommal a Spanyol Kupát is elhódította.

A hazai színtéren való dominanciát Németországban is sikerült megismételnie, mielõtt a München menedzseri székét a Cityére cserélte májusban.

Annak ellenére, hogy Guardiola az egyik legnagyobb tekintélynek örvendõ edzõ a futball világában, a szombati manchesteri-derbi elõtt Schmeichel megkérdõjelezte a katalán szakember képességeit.

"Amit a Barcelonával tett, az fantasztikus" - mondta Schmeichel, aki utolsó idényében játékosként a Cityben szerepelt.

 

 

 


"Nagyon szerencsés volt, hogy azok a játékosok álltak a rendelkezésére Barcelonában, de okosan tette, amit tett."

"A Premier League egy teljesen más kiírás, különbözik a világ összes ligájától. Folyamatosan csak megy, megy, megy és úgy érzed sosem áll meg, még márciusban is 12 mérkõzés áll elõtted, azt hiszed valaha is vége lesz?"

"A Bayern Münchennél is rendben volt. Meg kell mondanom, hogy jól tette a dolgát. Számomra azonban egy igazán jó, szórakoztató focit játszó klubból egy igazán unalmas együttest csinált."

Schmeichel szerint a United korábbi menedzsere, Sir Alex Ferguson volt Guardiola filozófiájának elöljárója.

"Alex Ferguson számára a prioritás az volt, hogy 'képesek legyünk minél több gólt szerezni' - a legtöbb edzõ számára ez a prioritás -, Pepnél azonban ez a labdabirtoklás, szeretné a labdát a lehetõ legtöbbet birtokolni" - mondta Schmeichel.

"Szóval a filozófia arról szólt, hogy 'nagyon sokat szeretném birtokolni a labdát, amikor egy bizonyos pontnál gólt tudunk szerezni belõle, a gól a labdabirtoklásból jön', és ez az õ filozófiája."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!