Manchester United 1-2 Manchester City

A United hazai pályán szenvedett vereséget a városi riválisától, Mourinho rossz sorozata tovább folytatódik Guardiola ellen.


Jose Mourinho a városi derbire változtatott kicsit az eddig pályára küldött csapatán, hiszen a szélekre ezúttal Jesse Lingardot és Henrikh Mkhitaryant tette be Juan Mata és Anthony Martial helyett.

 

A találkozót a vendégek kezdték jobban, már a 3. percben helyzetig jutottak el, de De Bruyne beadásáról Sterling végül lemaradt, így a United szurkolói fellélegezhettek. Percekkel késõbb a sérülésébõl felépült Lingard szórta el a labdát saját térfélen, a City azonnal támadásba lendült, ám a jobboldali beadást Luke Shaw tisztázni tudta.

 

Az elsõ hazai lehetõségre a 7. percben került sor, egy remek kontra végén Mkhitaryan tálalt Paul Pogba elé, aki 23 méterrõl a hosszú felsõt célozta be, de jó egy mátert tévedett sajnos.

 

Tíz perc játékot követõen a labdabirtoklás nagyon jól tükrözte a meccs képét, a 36-64-es arány jól mutatta, hogy a City volt sokkal aktívabb, míg Mourinho az ellentámadásokban bízott. Legalábbis ez lehetett a terv, de a gyenge középpálya miatt a United alig tudott támadást vezetni, hiszen a középpályán rendre a vendégek szerezték meg a labdákat.

 

A mezõnyfölény hamar góllá is érett, a 15. percben egy felívelt labdát Iheanacho csúsztatta meg Bailly mellett, De Bruyne megelõzte a tétovázó Daley Blindet, majd David De Gea mellett a jobb alsóba lõtt. Egy gyermeteg góllal került hátrányba a United.

 

Nem sok dolog változott a bekapott gól ellenére sem, továbbra is Guardiola csapata látszott aktívabbnak, játékosai fel voltak tüzelve, míg a Vörös Ördögöknél sokszor az akarás sem látszott egy-két játékoson.

 

Ibrahimovic alig kapott labdákat, Pogba mögé pedig folyamatosan be tudták játszani a labdákat az ellenfél ladbarúgói, így könnyedén átjátszották a hazai középpályát.

 

Nem is volt meglepõ, hogy a City növelni tudta elõnyét. A 36. percben De Bruyne kevergetett a tizenhatoson belül, lövésre szánta el magát, de próbálkozása kipattant a hosszú kapufáról, így került Iheanacho elé a játékszer, akinek könnyû dolga volt 5 méterrõl, hiszen csak a kapuba kellett passzolnia, 0-2. A United játékosai lest reklamáltak, de Blind beragadt, így szabályos gól esett.

 

A hátrányra reagált Mourinho, Rooney-t és Mkhitaryant megcserélte, így az örmény került Ibra mögé. Ezzel a húzással jobban mozgott a hazai csapat és többet is volt az ellenfél térfelén, mint elõtte.

 

A 42. percben Silva pocsék szerelési kísérlete után az oldalvonal mellõl végzett el szabadrúgást Rooney, a felívelt labdára Bravo kijött, de ütközött egy védõjével és kiejtette a labdát, Ibrahimovic köszönte szépen és 10 méterrõl kapuba vágta a játékszert, 1-2!

 

 

A két perc ráadás majdnem meghozta az egyenlítést. Elõbb Rooney beadását fejelte kapura Zlatan, de Bravo hárított, majd a vengégek kapusa ismét bizonytalan volt, Lingard labdát szerzett, a svéd csatárhoz passzolt, aki azonban gyengén lõtt és Stones a gólvonal elõtt megállította a labdát.

 

Megérdemelten vezetett a City, sokkal többet tettek a gólokért. Változtatnia kellett Mourinhónak, és meg is tette a portugál. Pályára küldte Herrerát és Rashfordot, elõbbivel a középpályát próbálta stabilabbá tenni, míg a fiatal angollal a támadásokat akarta erõsíteni.

 

Fordulást követõen sokkal nagyobb tûz égett a Vörös Ördögökben, egyre több párharcot sikerült megnyerniük, de a komoly rohamok egyelõre elmaradtak. Guardiola jól reagált Mourinho cseréire, lehozta egyetlen csatárát és Fernandinho mellé betette Fernandót is, stabilabbá téve így a védelem elõtti falat.

 

Sõt, ahogy telt az idõ, a United úgy nílt ki egyre jobban, ezáltal a City egyre könnyebben tudott támadásokat vezetni. A 65. és a 75. perc között szinte folyamatos volt a City ellentámadása, mindig eljutottak a hazai tizenhatosig, de sem De Bruyne, sem Silva vagy Nolito nem volt annyira pontos, hogy növelni tudja csapata elõnyét. Pedig De Bruyne kapufáig is eljutott, de a hazaiaknak hatalmas szerencséjük volt, hogy a labda kifelé pattant akkor is.

 

Az utolsó percekben 19-re lapot húzott Mourinho, szinte az egész csapat az ellenfél tizenhatosán belül volt, de az öt perc ráadás ellenére is Sir Alex arcán a 90. percben le lehetett olvasni, hogy itt ma nem lesz pontszerzés. Sajnos nem is lett.

 

A City az egész meccs alatt kézben tartotta a történteket és bár Jose Mourinho cserékkel és taktikai változtatásokkal is megpróbált változtatni az eredményen, csak részsikereket ért el a módosításokkal, amikre Guardiola mindig kiválóan válaszolt is.

 

Ezzel a United hazai pályán veszített el egy igen komoly rangadót, és ami a legfájóbb az egészben, hogy hazai pályán a jobb csapat nem a United volt.

 

 

 

Premier League, 4.forduló
Manchester United 1-2 Manchester City
Old Trafford, 75272 nézõ

 

Vezette: Mark Clattenburg

 

United: De Gea - Valencia, Bailly, Blind, Shaw(Martial 81.) - Fellaini, Pogba - Lingard(Rashford 46.), Rooney, Mkhitaryan(Herrera 46.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Schneiderlin, Mata, Smalling

 

City: Bravo, Sagna, Otamendi, Stones, Kolarov, Fernandinho, De Bruyne(Zabaleta 90.), Silva, Sterling(Sane 60.), Nolito, Iheanacho(Fernando 53.)
Nem használt cserék: Caballero, Clichy, Navas, A. Garcia

 

Gólszerzõ: Ibrahimovic 42' illetve De Bruyne 15', Iheanacho 36'

 

Sárga lap: Bailly, Ibrahimovic, Fellaini, Rooney illetve Silva, Fernandinho

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!