U23: Man City 1-1 United

A Manchester United és városi riválisa 1-1-es döntetlent játszott a Premier League 2 küzdelmeiben.


A Vörös Ördögök tartalékai szerezték meg a vezetést az elsõ félidõben Matty Willocknak köszönhetõen, miután Warren Joyce edzõ taktikai módosítást hajtott végre, de a kékek a csereként beálló Brahim Diaz révén egalizáltak, így a csapatok pontosztozkodásra kényerültek.

A házigazdáknál Rodney Kongolo hatalmas helyzetet hagyott ki, amikor Regan Poole hibáját követõen törhetett O'Hara kapujára mindössze a hetedik percben. A holland játékosnak ugyan sikerült O'Harát átemelnie, de ezzel egyúttal a kaput is.

Lukas Nmecha trükközött, majd lövése Axel Tuanzebérõl pattant le. Marcus Wood tesztelte O'Hara reflexeit egy átlövéssel, de a kapusnak ez sem okozott nehézséget.

Paolo Fernandes eresztett meg egy lövést, ami kaput azonban nem talált, majd egy korai Willockkal való ütközés következtében le kellett õt cserélni. A United elsõ veszélyes támadása az elsõ félidõ kulcsmomentumává is vált. Josh Harrop Willockhoz passzolt, aki a taktikai változtatásnak köszönhetõen elõrébb lépett Scott McTominay helyére, és a 20 éves játékos be is fejezte helyzetét. Egy nagyszerû elutást követõen bal lábbal gurított Billy O'Brien kapujába.

 

 

 


A United õrizte elõnyét, Javairo Dilrosun és Diaz is próbálkoztak, de nem elég pontosan, majd a United ellentámadásából Tuanzebe Demi Mitchellhez passzolt, aki lövésével hatalmas védésre kényszerítette O'Brient, az elsõ igazán nagy hárítása volt ez az estén az ellenfél kapusának. Mindössze négy perccel késõbb a kékek egalizáltak, miután Demaco Duhaney szerzett labdát Mitchelltõl, és a szintén csereként beálló Diaz elé tálalt, aki begyûjtötte a passzt és egy kiváló találattal egyenlítette ki a mérkõzés állását.

Az akadémia játékosai, Ethan Hamilton és DJ Buffonge léphettek pályára, miközben a United elõretört, hogy megszerezze a gyõztes gólt. Egy nagyszerû támadásépítést vezetett a United Willockkal a fõszerepben, aki remek lehetõséget teremtett Harropnak, azonban a középpályás nem tudta lövéssel befejezni a helyzetet, így nagy lehetõség veszett oda. Pillanatokkal késõbb Dilrosun bombasztikus lövést eresztett meg O'Hara kapujára, õ azonban védeni tudta azt.

A mérkõzés végén Diaznak még akadt lehetõsége a gólszerzésre, a Unitednél Hamilton állították meg lesen Buffonge átadása után. Diaz a hosszabbítás végén még egy hatalmas helyzetet tudhatott magáénak, miután O'Harát lábbal kényszerítette védésre, a döntõ helyzet azonban végül kimaradt, többre pedig már nem volt lehetõség, így mindkét csapatnak egy ponttal kellett beérnie.


Premier League 2 | Etihad Stadium | Gólszerzõk: Diaz 63; Willock 25

United: O'Hara; El Fitouri, Tuanzebe, Poole, Riley; Redmond, Willock; Scott (Buffonge 70), Harrop, Mitchell (Hamilton 65); McTominay (Dunne 94). Subs not used: Moutha-Sebtaoui, Doughty.
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!