Rekordbevételt ért el 2016-ban a United

Rekordösszegû, 515.3 millió fontos bevételt jelentett be 2016-ra a Manchester United, amellyel az elsõ angol klub lettek, amely átlépte a félmilliárd fontos bevételi álomhatárt egy év alatt.


A United teljes bevétele a 2015-ös 395.2 millió fontos szintrõl 515.3 millió fontra növekedett, mûködési profitjuk pedig rekordnak számító 68.9 millió fontot tett ki.

 

A klub bevételeit növelte többek között, hogy szintén rekordnak számító 12. alkalommal megnyerték az FA-kupát, növekedtek a Premier League közvetítéséért járó díjak, illetve hogy nem kevesebb, mint 14 szponzori szerzõdést kötöttek.

 

"A rekordnak számító 2016-os üzleti évben nyújtott pénzügyi teljesítményünk mutatja az üzleti életben vett irányunk megalapozottságát, a klub pedig 2017-ben is rekordnak számító bevételek elébe néz, még a Bajnokok Ligájában való szereplés nélkül is" - kommentálta az eredményeket Ed Woodward, a klub ügyvezetõ-igazgatója.

 

"Erõs üzleti teljesítményünk lehetõvé tette számunkra, hogy invesztáljunk a játékoskeretbe, az edzõi stábba és létesítményeinkbe, hogy harcban álljunk, és meg is nyerjük azokat a sorozatokat, amelyekben elindulunk."

 

 

A beszámolóból kiderül, hogy a Vörös Ördögök összesen 8.4 millió fontot fizettek ki kompenzációként az elõzõ szezon végén menesztett Louis van Gaal és edzõi stábja részére.

 

A holland menedzser két évnyi edzõsködés után májusban került eltávolításra, azt követõen, hogy csapatával megnyerte az FA-kupát, miután nem sikerült kivívniuk a Bajnokok Ligájában való indulás jogát a bajnokságban.

 

A klub adósságállománya 2016. június 30-i állás szerint 260.9 millió font, amely az elõzõ évhez képest 5.7 millió fontos emelkedést mutat.

 

A növekedés elsõ sorban a valutaváltásban bekövetkezett változásokra vezethetõ vissza a United elsõ sorban amerikai dollárban fennálló adósságállományában. Az amerikai dollár és a brit font 2015. június 30-án fennálló átváltási rátája 1.5712, míg 2016. június 30-án 1.3332 volt.

 

Ennek ellenére tudott a United elsõ angol klubként 500 millió fontos bevételi határ feletti teljesítményt elérni, azonban még így is a Barcelona mögött állnak ebben az összevetésben, akik júliusban 570 millió fontos bevételt jelentettek be.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!