Akadémia: Crewe 5-1 United

A United U18-as csapata súlyos vereséget szenvedett tegnap, ám az eredmény nem igazán tükrözi a játék képét.


A megszokott csatárok - Will Keane és John Cofie - hiányában Paul McGuinness kénytelen volt Ryan Tunnicliffet feltolni az elsõ sorba. Ennek ellenére is sok helyzetet alakítottak ki a Vörös Ördögök, de vagy a rossz befejezés, vagy a szenzációsan védõ Crewe kapus, Ben Garratt miatt nem sikerült gólokat szerezni.

Tunnicliffe a 72. percben végül csak betalált, de elõtte már 4-0 arányban vezettek a hazaiak Luke George, Brendan Daniels egy-egy találatának, valamint Max Clayton duplájának köszönhetõen. Clayton a mérkõzés végén, a néhány perces hosszabbításban még betalált egyszer, így alakítva ki a végeredményt valamint megszerezve magának a mesterhármast. A vereség immár a United sorozatban harmadik veresége volt.

Voltak azonban bíztató jelek. A Crewe kapusa sokkal többet volt foglalkoztatva, mint Conor Devlin, valamint két alkalommal kapufát is elért a United, kis szerencsével azokból gól is születhetett volna. Elõször egy szögletet követõen Michele Fornasier fejelt kapufát, majd Jesse Lingard 21 méteres remek lövése csattant a lécen.

A fiatalok számára sok idõ nem marad , a február 15-i, Moss Lane-en megrendezésre kerülõ, Newcastle elleni FA Youth Cup mérkõzés következik.


Premier Academy League:

Crewe Alexandra 5-1 Manchester United
Reaseheath, Crewe

Gólszerzõk: George 12., Clayton 58., 70., 90., Daniels 65. illetve Tunnicliffe 72.

United: Devlin, Massacci, Ekangamene, Thorpe, Fornasier, Pogba, Lawrence (Barmby 75.), Tunnicliffe, Lingard, Van Velzen.
Nem használt cserék: Johnstone, Givern, Barmby, M.Keane
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!