U18: City 2-0 United

A Manchester United U18-as csapatának közelmúltbéli ihletett formája véget ért városi riválisa ellen a Manchester City Futball Akadémia Stadiumban.


Többek közt Tahith Chong, Indy Boonen és Andre Gomes segítettek a Vörös Ördögöknek, hogy az elmúlt három mérkõzésükön egyaránt 5 gólt szerezhessenek, azonban a City kapuját képtelenek voltak bevenni, akik nemrégiben a Liverpool korosztályos csapatát verték el 7-0 arányban. A United tíz emberrel fejezte be a mérkõzést, miután a második félidõben kiállították Ilias Moutha-Sebtaoui kapust.

Gyönyörû reggel volt ez a City lenyûgözõ edzõkomplexumában, ami csak pár megállóra van Manchester központjától. Verõfényes napsütésben tekintette meg többszáz nézõ a párharcot, sokuk a City felnõttcsapatos AFC Bournemouth elleni mérkõzése után érkeztek megnézni az összecsapást.

A mérkõzés elsõ igazi helyzete a kékek csatára, Phil Foden elõtt adódott a negyedik percben, azonban lövése a keresztlécrõl kifelé pattant. Pár perccel késõbb a Unitedes George Tanner próbált távoli lövést megereszteni, azonban próbálkozása elakadt a City játékosok lábaiban.

A hazaiak egy hajszálnyival uralták az elsõ perceket, azonban a United játékosai folyamatosan feltûntek az ellenfél térfelén. A United kapitánya, Ro-Shaun Williams a szezon során elõször kezdett a csapatban, és a 16. percben jelezte létét a pályán a City szélsõje, Jadon Sancho megállításával.

A 23. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, miután Jadon Sancho önzetlenül passzolt Luke Boltonhoz, neki pedig csak be kellett pofoznia a labdát.

 

 

 


Chong a félidõ vége elõtt hatalmas védésre késztette a City kapusát, Arijanet Muric-ot. A holland fiatal nagyon jó mérkõzést tudhatott magáénak, sebességével és gólratörõ játékával okozott pár aggodalmas pillanatot a kékek védelmének.

A második félidõben Williams és a City játékosa, Ian Carlo Poveda-Ocampo összekaptak, miután a United játékosa a földre került. A bíró mindkettejükhöz intézett pár szót, azonban a lap nem került elõ. Máshogyan döntött pár perccel késõbb, amikor a United kapusa, Moutha-Sebtaoui vitte földre Joe Hardy-t, egybõl villant a piros.

A játékosok java egymásnak esett a szituációnál, ahol végül kiállították a United kapusát. Meg kell említeni, ez a csata a mérkõzés rosszabb periódusaihoz tartozott, melyre általában a gyors, szórakoztató játék a jellemzõ.

A United cserekapusa, Max Johnstone DJ Buffonge cseréjeként érkezett a kiállítás után, elsõ feladata pedig sajnos a labda kiszedése volt a hálóból. Foden biztosította be a gyõzelmet csapata számára, így a Vörös Ördögök elszenvedték elsõ vereségüket Kieran McKenna edzõ irányítása alatt.



U18 Premier League | Manchester City Akadémia Stadium | Gólszerzõk: Bolton 23, Foden 78


United: Moutha-Sebtaoui; Tanner, O’Connor, Williams, Kenyon; Chong, Buffonge (Johnstone 76), Whelan, Boonen (Diedrick-Roberts 79); Gomes, Burkart (Bohui 67). Nem használt cserék: Barratt, Makela.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!